Europa Park geeft een eerste blik op nieuwe Piraten in Batavia via Schatzkammer en teaser

In 2020 mogen we Piraten in Batavia terug verwachten in Europa Park. Deze attractie, werd samen met het Scandinavische gedeelte vorig jaar volledig verwoest werd door een brand. Europa Park geeft sinds de opening van het seizoen in de Schatzkamer een inkijk wat we van de vernieuwde versie mogen verwachten. Daarnaast lanceerde het park een teaser waarbij we ook de muziek van IMAscore te horen krijgen.

 

Op 26 mei 2018 stond het hart van menig pretparkliefhebber eventjes stil. Een grote brand woede in het Duitse Europa park. De volledige dark ride Piraten in Batavia, samen met het Scandinavische gedeelte, werd volledig weggevaagd. Gelukkige maakte het park al snel bekend dat zowel het Scandinavische gedeelte als de dark ride volledig zullen worden heropgebouwd. Het Scandinavische gedeelte is inmiddels bijna terug klaar en de opening ervan zal later dit jaar plaatsvinden. Op Piraten in Batavia wordt het nog wachten tot volgend jaar.

Maar Europa Park maakt ons wel al warm voor de nieuwe versie. Via de Schatzkammer die te vinden is in de Deutsche Allee, de inkomzone van het park. Naast vele afbeeldingen en tekeningen vind je er ook een maquette van de dark ride terug. Daarnaast krijg je een terugblik op oude attractie, die in 1987 de deuren opende.

Ook kan je kennis maken met de animatronic van Bartholomeus van Robbemond, een fictieve avonturier en grondlegger van de Adventure Club van Europa. Een club die als achtergrondverhaal ook deel uitmaakt van de attractie Voletarium en het nieuwe waterpark Rulantica. De nieuwe animatronic toont meteen de technische vooruitgang waarmee de vernieuwde Piraten in Batavia zal worden gerealiseerd. In totaal mogen we 120 nieuwe animatronics verwachten.

Naast de Schatzkammer lanceerde het park ook een video. In een groots opgezette 1ste teaser vertelt het park een deel van de geschiedenis achter Piraten in Batavia. Met name het moment net voor Bartholomeus van Robbemond vertrekt naar Batavia. Op de achtergrond horen we ook de nieuwe muziek van de attractie. Deze werd gecomponeerd door IMAscore.