Eerste Smurfenpretpark opent in Shanghai

Wie fan is van de Smurfen kan binnenkort naar Shanghai reizen. Daar wordt namelijk het allereerste Smurfenpretpark ter wereld geopend dat ontworpen wordt door KCC Entertainment Design dat onder andere bekend staat bij het bouwen van indoor pretparken.

 

Herfst 2019 wordt een belangrijk seizoen voor de Smurfenliefhebbers. Dan wordt verwacht dat het pretpark over de blauwe vriendjes open zal gaan in het Pudong-gebied van de stad. Het park wordt ontwikkeld door het Chinese Shimao Property Holdings Limited samen met een Belgisch bedrijf. IMPS, de houder van de rechten van de Smurfen zal hieraan meewerken. Shimao Property Holdings Limited is gespecialiseerd in het realiseren van hotels en hoge flatgebouwen.

 

Met een grootte van 10.000 vierkante meter wordt het park opgedeeld in vier verschillende gebieden: Het Smurfendorp, Gargamel’s Huis, Het Woud en Het Buitenaf. Deze worden vergezeld van een twintigtal attracties waaronder een achtbaan genaamd Smurfs Berry Coaster en een Disk’O Coaster ‘Smurf Golf’.

 

“Wij willen dat de bezoeker zich volledig waant in het leven van de Smurfen en willen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de Smurfen-familie.”, zegt Yannick Maes, CEO van KCC Entertainment Design. “Door speciale lichten en gebruik van projecties geven we de illusie van een ochtend, middag, avond en nacht en laten we het weer zelfs veranderen,” vertelt Maes verder.

Naast attracties zijn er ook plannen voor evenementen waaronder het Chinese Smurfjaar, Smurfy Halloween en een Smurfbessenfestival.

 

KCC Entertainment Design opent wereldwijd in 2019 acht indoorparken waaronder 2 in China en Sanya.

De Smurfen werden geboren in 1959 dankzij de Belgische tekenaar Peyo. Tot op de dag van vandaag worden er Smurfenfilms, -musicals en -merchandising geproduceerd.