Oakwood Theme park opent Disk’O als nieuwe attractie

In het nieuwe seizoen opent Oakwood Theme park een Disk’O attractie van bouwer Zamperla. Deze nieuwe attractie komt er als vervanger van de circuszone, die eerder verdween. De oude zone bestond uit een achtbaan en twee molens.Oakwood Theme Park opende in 1987 de deuren. Blikvangers zijn de houten achtbaan Megaphobia en Speed: No Limits van het Eurofighter model. In 2008 kwam het park in handen van de Spaanse pret- en waterparkengroep Aspro Ocio.

Begin dit jaar werd duidelijk dat de circuszone met bijhorende kinderattracties niet opnieuw zou openen. Nu maakte het park de opvolger bekend. Dizzy Disk wordt een Disk’O uit het attractiegamma van Zamperla.

In een Disk’O zitten de passagiers op een grote ronde schijf met hun lichaam naar buiten gericht. De schijf is geplaatst op een rail in de vorm van een halfpipe. Terwijl de schijf ronddraait, gaat deze heen en weer.

 

Bron en foto’s: Oakwood Theme Park