Dolfinarium Harderwijk breidt Waterpark Waterpret uit

Dolfinarium Harderwijk opent in augustus drie gloednieuwe glijbanen in haar waterpark dat in 2018 de deuren opende. Het idee is om kinderen tot twaalf jaar aan te trekken tot het waterpark.

 

Het grootste zeezoogdierenpark van Europa pakt uit met drie gloednieuwe glijbanen. Deze worden aangelegd achter Waterpark Waterpret wat voor een heuse uitbreiding zorgt. De hoogte is best hoog met acht meter, maar vanaf de kant van de boulevard is het nauwelijks te zien’’, zegt directeur Alex Tiebot in het Nederlandse blad De Stentor.

Glijbaan 1 wordt 20 meter lang en enorm steil, wat onmiddellijk de glijbaan de snelste maakt van de drie. Deze baan krijgt een lichtblauwe kleur afwisselend met diep oranje. De tweede glijbaan krijgt een lengte van 56 meter en is afgesloten met lichteffecten binnenin. Koraalblauwe en turquoisegroene kleuren zorgen voor een frisse uitstraling. Tenslotte krijgt de laatste glijbaan maar liefst vier verschillende kleuren. Bladgroen, grasgroen, lichtgroen en pastelgroen geven een natuurlijke tint aan de baan. Je kan er straks per twee 71 meter afglijden.

 

Inmiddels is een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Harderwijk. Als alles goed gaat kunnen bezoekers in augustus al beginnen met glijden in het uitgebreide deel. In het Nederlandse blad durft de directeur niet onmiddellijk zeggen dat het park elk jaar zal uitbreiden, dat hangt af van de cijfers.