Colossos rijdt na bijna drie jaar stilstand opnieuw haar rondjes

In het Duitse Heide Park Resort is de 50 meter hoge achtbaan Colossos opnieuw opengegaan, na bijna drie seizoenen van stilstand. Samen met de vernieuwing van de volledige baan werd ook het thema aangepast. De achtbaan zal voortaan door het leven gaan als Colossos – Kampf der Giganten.

 

Colossos werd gebouwd door Intamin en geopend in 2001. De baan haalt een topsnelheid van 110 km/u, heeft een lengte van 1344 meter en een hoogte van 50 meter. Een ritje duurt 2 minuten en 25 seconden.

Op 28 juli 2016 moest Heide Park zijn houten achtbaan Colossos gedwongen sluiten wegens problemen met de baan van de coaster. Na twee volle jaren stilstand besliste het park om de baan volledig te vernieuwen. De 320 oude baandelen werden één voor één vervangen door nieuwe exemplaren. Tijdens de renovatie werden er 3km aan hout vervangen, meer dan 10 000 bouten gebruikt, alsook 300 steunbalken. Verder werden het stationsgebouw aangepakt en nieuwe treinen aangeschaft. De totale ingreep kostte ongeveer twaalf miljoen euro.

De vernieuwde achtbaan heet vanaf nu Colossos – Kampf der Giganten. Vrij vertaald: Colossos – Gevecht der Reuzen. Voor de nieuwe theming werd een reusachtig houten monster gebouwd met vuurelementen. Dit monster probeert Colossos te vernietigen. Hij lijkt de achtbaantrack te hebben opgebroken. Het moet er zo uit zien alsof dat je met je trein van de rails gaat vliegen. Opvallend hierbij is dat er een nep stukje track, dat het monster vasthoudt, werd gebouwd om zo de illusie te vergroten.

 

Het is duidelijk te zien dat voor het thema inspiratie is gezocht bij Wickerman in het Engelse Alton Towers. Deze houten achtbaan opende in 2018, tevens met een groot houten beeld en vuurefecten. Beide parken behoren tot dezelfde overkoepelende pretparkgroep, Merlin Entertainments.

Het seizoen van Heide Park Resort loopt nog tot en met 3 november.