Eerste rails voor record brekende hybride achtbaan gearriveerd bij Busch Gardens Tampa Bay

In het Amerikaanse Busch Gardens Tampa Bay bouwt men een nieuwe hybride achtbaan. De in 1999 geopende achtbaan Gwazi krijgt een RMC conversie. De vernieuwde Gwazi, die volgend jaar zou moeten openen, zal de hoogste achtbaan van zijn soort worden in Noord-Amerika, evenals de steilste en snelste ter wereld. Inmiddels zijn de eerste trackdelen door fans bij het park gespot.

 

In Busch Gardens Tampa Bay, Florida, Verenigde Staten bouwt men een vernieuwde versie van Gwazi. Gwazi was een duellerende houten achtbaan gebouwd door Great Coaster International. De achtbaan opende in 1999 in het Marokkaanse themadeel. Gwazi gaf een relatief ruwe rit weg. Ondanks een retracking en nieuwe treinen bleef Gwazi moeilijk te onderhouden en daalde het aantal passagiers. Busch Gardens besloot op het einde van het seizoen in 2012 om de Tiger kant de sluiten.  Op 1 februari 2015 volgende op zijn beurt de Lion kant van de baan. Sindsdien stond de baan stil. Na gespeculeer kwam afgelopen maand de bevestiging dat Gwazi een tweede leven kreeg en een RMC conversie krijgt.

 

Rocky Mountain Construction (RMC) staat inmiddels bekend voor het updaten van oude houten achtbanen. Hierbij behoudt men een deel van de oude houten constructie, aangevuld met nieuwe delen. De houten track wordt vervangen door een stalen track bekend onder de naam IBox. Door de combinatie van hout een staal krijg je een hybride achtbaan waardoor ook inversies en andere nieuwe elementen tot de mogelijkheden behoren. Dit jaar gebeurt een gelijkaardige update met Robin Hood in Walibi Holland.

 

 

De vernieuwde Gwazi zal een hoogte krijgen van om en bij de 64 meter waardoor de baan de hoogste in zijn soort van Noord-Amerika wordt, evenals de steilste en snelste ter wereld. Het record van hoogste ter wereld zal vermoedelijk gaan naar Zadra. Deze wordt momenteel gebouwd in het Poolse park Energylandia. Meer info over het trackverloop, zoals lengte en aantal inversies van de nieuwe achtbaan, is momenteel nog niet bekend.

Inmiddels zijn de eerste baandelen bij Busch Gardens Tampa Bay gespot. Hierbij wordt de paarse trackkleur die eerder op een eerste concept-art te zien was bevestigd. De opening van de achtbaan staat gepland voor 2020. Een eventuele nieuwe naam is op dit moment nog onbekend.

 

Met het project opent het park twee grote achtbanen op twee jaar tijd. Dit jaar opende het park nog een Sky Rocket II model van Premier Rides onder de naam Tigris.