Werkzaamheden Frozen Land begonnen in Walt Disney Studios

De eerste grondwerken aan Frozen Land, in het Franse Walt Disney Studios, zijn van start gegaan. Het is nog niet bekend wanneer het themadeel rond de ijskoningin van Disney opent. Disney wil wel minstens over vijf jaar naast Frozen Land ook themadelen rond Star Wars en Marvel openen.

 

Op 27 februari 2018 kondigde Robert A. Iger, CEO van The Walt Disney Company, aan om serieus te investeren in het Walt Disney Studios Park. Niet alleen krijgt het park een heuse onderhoudsbeurt maar krijgt het maar liefst 3 nieuwe themadelen waaronder Frozen Land. Hiervan zijn de eerste grondwerken van start gegaan. Disney hoopt het minstens over vijf jaar te openen samen met een themagebied rond Star Wars en Marvel.

©GazettePluto
©Kevin de Vos

Het meerjarenplan van Disney belooft volgens Disney een heuse verandering te brengen voor het pretparkenresort. Er wordt maar liefst 2 miljard euro in het Walt Disney Studios gepompt.

 

Frozen Ever After

Frozen Land krijgt een duplicaat van de attractie ‘Frozen Ever After’, de water dark ride uit het Amerikaanse attractiepark Epcot in Walt Disney World. Deze attractie opende op 21 juni 2016 in het themagebied ‘Noorwegen’, waar de film ‘Frozen’ zich ook afspeelt. De rit duurt er 5 minuten en brengt je naast een 294 meter lange baan ook een drop van 8,5 meter.

 

Bron: WDWNT, tim3309