Untamed in Walibi Holland krijgt 14 airtime momenten

De nieuwe hybride achtbaan “Untamed” in Walibi Holland krijgt maar liefst 14 momenten van airtime gedurende de hele rit, dat is vandaag bekendgemaakt in een nieuwe making-of video. Verder is ook een extra inversie en het officiële logo onthuld.

 

In het Nederlandse pretpark Walibi Holland is Rocky Mountain Construction druk in de weer met het ombouwen van de oude houten achtbaan Robin Hood naar de hybride achtbaan Untamed. Deze hybride achtbaan krijgt 5 inversies en er is nu ook bekendgemaakt dat in de lay-out 14 airtime-momenten verwerkt zitten. Bij airtime ondervind je negatieve G-krachten en wordt je uit je zitje opgetild. Daarmee krijgt Untamed dubbel zoveel airtime momenten dan Goliath.

Verder maakte het park ook nog enkele details omtrent de lay-out bekend. Eerst kwam de onthulling van een ‘Outside Banked Curved Airtime Hill’, een airtime heuvel die naar de buitenkant van de bocht gericht is. Daarna kwam ook nog de laatste inversie voor de remmen aan bod. Dit wordt een ‘Uphill Barrel Roll’, die je laag tegen de grond 360° draait. Tot slot stelde men ook het officiële logo van de nieuwe achtbaan voor.

Wilderness

Ook het gebied rond Untamed, het oude Sherwood Forest, krijgt een volledig nieuwe opzet. Wilderness moet een gebied worden dat in verval is geraakt en door de natuur is overgenomen. Daarvoor zijn verschillende attracties in het gebied ook opnieuw geschilderd. Zo kreeg het Merlin’s Magic Castle een graffiti-spuitbeurt door een team van graffiti-artiesten die geprobeerd hebben de attractie meer in het themagebied te verwerken. Daarnaast kreeg ook Excalibur, de top-spin attractie, een nieuw industrieel kleurenschema en een nieuwe naam: Blast.

De natuur in het gebied werd helemaal opnieuw uitgedacht. Er is nieuwe beplanting en bomen aangebracht die over de jaren heen het gebied nog meer gaan omzetten naar een wildernis. “Als je door Wilderness loopt, moet je het gevoel krijgen dat de natuur het overgenomen heeft, het ziet er nu nog allemaal clean uit, maar als je later terugkomt, dan hebben wij geen vat meer op de natuur”, aldus Mascha van Till, directrice van Walibi Holland.

Walibi Holland opent haar deuren voor het publiek op zaterdag 6 april en de nieuwe achtbaan Untamed wordt ingehuldigd op 1 juli om 13u30.

Volg het volledige project hier op de voet.

 

 

 

Bron: Walibi Holland