Uitgelicht: Tiki Waka – Walibi Belgium

Tiki-Waka is een Gerstlauer Bobsled Coaster in Walibi Belgium. Het park spreekt graag van een family funcoaster. De achtbaan opende in 2018 als onderdeel van een groots investeringsplan.

De achtbaan is gebouwd door Gerstlauer en is van het type bobsled coaster. De rit start met een klein bochtje waarna de lifthill volgt die je tot op 21 meter hoogte brengt. De first drop is niet heel groot maar redelijk pittig. Ook het korte slingerbochtje erna is erg leuk. Na enkele scherpe bochtjes en een remsectie duik je opnieuw naar beneden voor enkele leuke bochten en heuveltjes over het pad heen. Daarna kruis je tweemaal het avonturenparcours Tiki-Trail.

 

 

Tiki-Waka is van het type bobsledcoaster. Deze achtbaan is 21 meter hoog, 564 meter lang en behaalt een snelheid van 55 km/h.