Seqouia Adventure in Gardaland heropent na twee jaar met opvallende kleur

Het is sinds 21 juni 2017 geleden dat Sequoia Adventure, gelegen in het Italiaanse pretpark Gardaland, nog in werking was. Nu is de achtbaan terug klaar voor heropening. Sequoia Adventure krijgt een opvallend nieuw kleurenpatroon en wordt omgedoopt tot Sequoia Magic Loop.

 

Eén van de bizarste achtbanen in Europa is ongetwijfeld Sequoia Adventure in het Italiaanse pretpark Gardaland. De achtbaan, gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S-Sansei Technologies, lijkt een beetje op een knikkerbaan. De karretjes maken een heen en weer-beweging, waarbij ze telkens een stukje ondersteboven blijven rijden. De inversies die op de achtbaan terug te vinden zijn werden tot “saxophones” gedoopt. Het achtbaantype Screaming Squirrel is verder enkel in het Chinese Mysterious Island te vinden.

Sequoia Adventure sloot op 21 juni 2017. Toen de technische problemen bleven aanslepen kwamen er alsmaar meer geruchten dat de achtbaan niet meer zou openen en te koop stond. Vorig jaar kwam dan het nieuws dat Gardaland toch nog plannen had met de attractie.

Enkele dagen geleden postte het park een foto van de attractie. De bruine supports werden overschilderd door felle kleuren. Verder zien we ook tal van sterren op de achtbaan bevestigd. Voortaan zal de rollercoaster door het leven gaan als Sequoia Magic Loop. Het thema sluit zo aan bij het nieuwe Magic hotel, dat ook in 2019 opent.

 

Het nieuwe seizoen in Gardaland start op 30 maart.

 

Foto’s: Gardaland