Het uitbreidingsgebied van Europa Park: Deel 3 – Rulantica, de glijbanen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Europa Park voor het eerst plannen voor een nieuwe lap grond uit de doeken deed. Wat volgde waren tal van concepttekeningen, video’s en bouwupdates. Nu dat de bouwwerkzaamheden hun einde naderen en de opening stilaan dichterbij komt wordt het tijd om alles wat we kunnen verwachten eens op een rijtje te zetten. In deel 2 maakten we kennis met het waterpark Rulantica. In dit laatste deel zoomen we in op de glijbanen van het nieuwe waterpark.

 


De meeste glijbanen zullen te vinden zijn in de themagebieden Vinterhal en Rangnarok. De banen zullen gebouwd worden door de Canadeese bouwer ProSlide. Inmiddels zijn er zes van de 17 glijbanen bekend gemaakt. Over de overige glijbanen kunnen we op dit moment nog niets meedelen.

In Rangarok mogen we ten eerste twee vrije-val-glijbanen verwachten van het type SkyBox. Dit type kennen we onder andere van Plopsaqua. Hierbij gaat één persoon in een afgesloten kabine staan. Vervolgens wordt het luik waar je op staat open geklapt waardoor je loodrecht naar beneden valt.

Het tweede type dat we kunnen verwachten is de Dueling Pipeline. Hierbij kunnen zwemmers op twee aangrenzende tracks zij aan zij op banden naar beneden glijden. Een weddenschap wie er het snelst beneden zal zijn is dan ook niet ver af. Op elke band passen er twee personen. Vermoedelijk zal ook deze in Rangnarok te vinden zijn.

In Vinterhal kunnen we een rafting-glijbaan van het type Mammoth verwachten. Deze loopt door het bevroren lichaam van de zeeslang Svalgur. Afhankelijk van het type dat Europa Park kiest kunnen er 4 tot 6 personen tegelijkertijd in een band naar beneden glijden.

 

In de gletjergrot zal er een trechterglijbaan van het type CannonBowl 40 gebouwd worden. In dit geval glijden er twee personen in een band door de route tot dat gasten in een grote trechter belanden. Na enkele rondjes en de centrifugale kracht gevoeld te hebben zetten glijders in het midden van de trechter hun weg naar beneden verder.

De laatste voorgestelde glijbaan is met Tornadowave 60 opnieuw een banden glijbaan. Hierbij zullen zwemmers naar gelang het type in een 4 of 6-persoons band een bijna verticale muur op glijden. Op het hoogste punt ervaren gasten het gevoel van gewichtloosheid. De muur zal zich naast het hoofd van Svalgur bevinden.

 

De bouw schiet goed op

Bron: parkerlebenis.de