Het uitbreidingsgebied van Europa-Park: Deel 1 – Krønasår

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Europa-Park voor het eerst plannen voor een nieuwe lap grond uit de doeken deed. Wat volgde waren tal van concepttekeningen, video’s en bouwupdates. Nu de bouwwerkzaamheden hun einde naderen en de opening stilaan dichterbij komt wordt het tijd om alles wat we kunnen verwachten eens op een rijtje te zetten. Vandaag in deel 1 zoomen we in op het nieuwe hotel Krønasår dat naast het waterpark Rulantica komt te liggen.

 

Veel aandacht is er de laatste jaren gegaan naar het nieuwe waterpark. Maar we mogen niet vergeten dat er vlak naast ook een nieuw hotel komt te liggen: Krønasår – The Museum Hotel. De nieuwe overnachtingsmogelijkheid wordt het zesde hotel van Europa-Park. Het telt 7 verdiepingen, 304 kamers en 1300 bedden. Verder heeft het hotel verschillende eet- en drinkgelegenheden. Met twee multifunctionele vergaderzalen (Kon-Tiki en Vineta) is er ook aan het bedrijfsleven gedacht. Tot slot zal je er een souvenirshop en twee kinderspeelzones kunnen ontdekken.

Verhaal
Het verhaal achter het hotel bouwt verder op Adventure Club of Europe. Dit is een fictieve club van ontdekkingsreizigers. Hun eerste mysterie over de eerste vlucht werd onthuld via het vliegende theater Voletarium dat in 2017 opende. Nu zal men ook hun vondsten doorheen de geschiedenis tentoonstellen in een nieuw natuurhistorisch museum. Het museumhotel krijgt een Noorse sfeer.


Slapen

De 304 kamers zijn verdeeld in 276 kamers met een grootte van 29 tot 49 m². Hiervan zijn er ook twee uitgerust voor mindervalide gasten. De overige 28 kamers zijn suites die een grootte hebben van minimum 57 m². Bij drie kamers kan je ook genieten van je eigen sauna. Als je voor de Royal Deluxe Suite gaat krijg je 92 m² ter beschikking. De kamers zijn gedecoreerd met hoge boekenplanken, onderzoeksinstrumenten en nostalgische telefoons. De bedden voor de kinderen zijn in de vorm van enorme koffers.

Eten en drinken
Krønasår telt 4 eet- en drinkgelegenheden.

In het Bubba Svens Boathouse Restaurant kan je à la carte gaan eten. Het heeft een Scandinavische en internationale keuken voor de hele familie. Het heeft 650 zitplaatsen binnen en 260 buiten. Zoals de ondertitel al doet vermoeden heeft het restaurant het karakter van een oud boothuis. De Wiking Saga aan het plafond zal meteen in het oog springen, een mythisch schip waarop avonturier Burghard Pieske de Atlantische Oceaan overstak.

Voor de gastronomische keuken kan je terecht in Tre Krønen. De naam verwijst naar het schip dat volgens het verhaal meer dan 500 jaar geleden verdween. Het restaurant krijgt een Gustaviaanse stijl en zal plaats bieden aan 360 gasten. Hiervan zijn er 220 binnen en 140 buiten. Net als in Bubba Svens serveert men ook hier een Scandinavische, internationale keuken. Voor de mensen die het nog wat exclusiever willen maken kunnen ook kiezen voor de Chef’s Table. Hiermee krijgt u een exclusieve blik in de keuken van het restaurant.
 
De zoetebekken gaan terecht kunnen in Café Konditori. Hier kunnen gasten genieten van zelfgemaakt gebak en patisserie, samen met koffie en thee. In Konditori is er plaats voor 65 gasten.

Tot slot is er ook nog Bar Erikssøn. Europa-Park werd hiervoor geïnspireerd door het verhaal van Leif Erikssøn. Deze viking werd geboren in 975 na Christus en ontdekte Groenland. In de bar kunnen gasten genieten van een drankje of een snelle snack. Op de kaart zullen vooral Scandinavische broodspecialiteiten staan, zoals smørrebrød. De bar heeft 140 zitplaatsen binnen, verspreid over twee verdiepingen en nog eens 190 buiten.

Vanuit de bar, en vanaf de terrassen van beide restaurants, kijk je uit over een “fjord” en de “haven” van Rulantica.

 

Een kamer reserveren in inmiddels mogelijk via de website van Europa-Park. De eerste gasten nemen op 31 mei hun intrek in het hotel. Gasten zullen via een shuttleservice per bus naar Europa-Park worden gebracht. Via een brug over het meer krijg je toegang tot het nieuwe waterpark, Rulantica. Hierover meer in het volgende deel.

 

Een update van de werken

Bron: Europa-Park, epfans en parkerlebenis.de
Foto’s: Europa-Park