Copperhead Strike officieel geopend in Carowinds

In het Amerikaanse pretpark Carowinds is de nieuwe dubbele launch coaster Copperhead Strike officieel geopend. De nieuwe achtbaan werd gebouwd door het Duitse Mack Rides. In totaal ga je doorheen vijf inversies.

 

Carowinds ligt in de Amerikaanse staat Noord-Carolina. Het park opende in 1973 en is in handen van Cedar Fair Entertainment Company. Deze Amerikaanse pretparkgroep heeft onder andere ook Ceder Point, Kings Island en Kings Dominion in handen. Carowinds telde sinds de sluiting van de dubbele houten achtbaan Thunder Road 13 achtbanen. Met de opening van de multi launch coaster Copperhead Strike komt de teller opnieuw op 14 te staan.

Copperhead Strike werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan heeft een lengte van 992,1 meter en een maximale hoogte van 25 meter. Het thema van de baan is een achtervolging in auto’s uit de jaren ’30. Bij de achtbaan werden drie treinen in de vorm van chique auto’s geleverd waar telkens plaats is voor 16 passagiers.

Al meteen na de start ga je doorheen een heartline roll. Nadien volgt een eerste lancering die je tot een snelheid van net geen 70 km/uur op 2,5 seconden brengt. Vervolgens ga je doorheen een eerste looping en een kurkentrekker. Daarna volgt een tweede lancering die je uiteindelijk op een topsnelheid van 80,5 km per uur brengt. Wat volgt is een cutback en tot slot een tweede looping als vijfde en laatste inversie. De totale rit duur bedraagt 2 minuten en 24 seconden.

De nieuwste aanwinst van Carowinds bevindt zich in het nieuwe themagebied Blue Ridge Junction. Het nieuwe gebied met een grootte van 7 hectare werd geïnspireerd op het Blue Ridge Mountain gebied in Carolina. Het gebied bevat naast Copperhead Strike ook een tweede nieuwe attractie. Met de zweefmolenattractie Mountain Gliders komen de kinderen aan hun trekken. Daarnaast opent er een nieuw restaurant met de naam Blue Ridge Country Kitchen. Tot slot opent er eind dit jaar het SpringHill Suites by Marriott, een nieuw hotel met 130 kamers.

 

Bronnen: blooloop, Carowinds
Foto’s: Carowinds