Werkzaamheden nieuwe thrillride begonnen bij Fort Fun

Bij het Duitse pretpark Fort Fun zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor de bouw van de nieuwe thrillride Thunderbirds. Thunderbirds wordt een zogenaamde Airrace attractie van Zamperla en zal een Indiaans thema krijgen.

 

Vanaf mei 2018 zullen de bezoekers van het Duitse pretpark Fort Fun plaats kunnen nemen in een gloednieuwe thrillride. Thunderbirds wordt een zogenaamde Air Race attractie, gebouwd door de Italiaanse bouwer Zamperla. Men koos voor de 8.2 versie, welke acht armen bevat, met telkens twee zitplaatsen aan het uiteinde.

 

 

De eerste werkzaamheden zijn ondertussen van start gegaan. De zone, waar de attractie gebouwd wordt, wordt afgegraven en de waterballon attractie verdwijnt. Ook bij Zamperla is men begonnen met het produceren van de thema onderdelen.

Thunderbirds wordt de grootste investering voor het park in de laatste tien jaar. Maar liefst 1 miljoen euro wordt hiermee geïnvesteerd. Dit geld dient niet enkel voor de attractie, maar ook voor een nieuw aan te leggen Indiaans themagebied, middenin het park. Dit zal terug te vinden zijn tussen de Indoor Thrillride Darkraver en de attractie Wild Eagle.

Behalve Thunderbirds geeft het park ook haar oude achtbaan Devils Mine een grondige renovatie en zal de nieuwe film Robot Riot toegevoegd worden aan de shooter attractie FoxDome.

 

Bron en foto: Fort Fun