Nürnberger Frühlingsvolksfest pakt uit met 6 nieuwe attracties

De Nürnberger Frühlingsvolksfest vindt dit jaar plaats van 20 april tot en met 12 mei 2019. Heel wat attracties zullen afzakken naar het Duitse Nürnberg waaronder 23 attracties van het type grootvermaak. De kermis heeft dit jaar maar liefst 6 attracties weten te strikken die hier voor het eerst zullen staan.

 

Nieuwe attracties:

Een van deze nieuwkomers is de spectaculaire 80 meter hoge vrijevaltoren Skyfall van Goetzke. Deze free fall tower is van het type Gyro Drop en werd gebouwd door het Australische bedrijf Funtime. Ook de Walzerfahrt van Walz is voor de eerste keer in Nürnberg te vinden.

 

Een andere attractie die hier voor het eerst staat is het Haunted Castle van de Nederlandse exploitant Lutjens. Meer nieuwigheden voor de kinderen vinden we terug met de Walkthrough The New Psychodelic van Bechstedt.

 

De 45 meter hoge KMG attractie XXL Höhenrausch van Goetzke staat eveneens voor het eerst op deze kermis. De zesde en laatste nieuwkomer is de Alt-Wiener Pferdekarussel van Schäfer, dit is een Zweefmolen.

 

Achtbanen:

Achtbaanfans kunnen hun verheugen op 3 rollercoasters. De grootste is de Euro Coaster van de Nederlandse exploitant Buwalda, dit is een van de weinige reizende inverted coasters in de wereld. Een andere grote achtbaan is de Wilde Maus van Münch. Tot slot hebben we nog Feuer & Eis van de Duitse exploitanten Barth-Kipp, dit is een familie achtbaan met thematisering.

 

Thrill rides:

Naast de 80 meter hoge Gyro Drop Tower Skyfall van Goetzke en de 45 meter hoge XXL Höhenrausch van Goetzke zijn er nog heel wat thrill rides terug te vinden op de kermis. Zo zal de Predator van Kaiser aanwezig zijn, dit is een Top Star Tour van Soriani & Moser.

 

Ook de Take Off van Ruppert gebouwd door Huss zal van de partij zijn net zoals de 50 meter hoge Cyber Space van Kaiser, dit is een Capriolo van Mondial. Daarnaast zal ook de Kick Down van Landwerrmann aanwezig zijn, dit is een Contact van Fabri.

 

Maar wie dacht dat we hiermee de grote attracties gehad hadden, heeft het mis. Ook thrill rides zoals de Voodoo Jumper van Schäfer en de Star Flyer Around the World XXL van de Nederlandse exploitant Van der Beek zullen aanwezig zijn. Wie van de hoogtes wilt genieten op een rustige manier kan natuurlijk nog altijd terug in het reuzenrad Riesenrad van Willemborg.

 

De volledige attractielijst kan je hieronder bekijken samen met nog een hoop filmpjes van de aanwezige attracties.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Skyfall – Goetzke (NIEUW)

Euro Coaster – Buwalda

Feuer & Eis – Barth-Kipp

Haunted Castle – Lutjens (NIEUW)

Alt-Wiener Pferdekarussel – Schäfer (NIEUW)

Walzerfahrt – Walz (NIEUW)

Riesenrad – Willemborg

XXL Höhenrausch – Goetzke (NIEUW)

Predator – Kaiser

Take Off – Ruppert

Cyber Space – Kaiser

Kick Down – Landwerrmann

Wilde Maus – Münch

Piratenfluss – Heitmann/Schneider

Voodoo Jumper – Schäfer

Around the World XXL – Vd Beek

Break Dance – Wolf

Wellenflug – ?

Disco Express – Roie

The New Psychodelic – Bechstedt (NIEUW)

Chaos Airport – Haberkorn

Big Bamboo – Hempen

Downtown – Hofmann

Freddys Company – Hofmann/Jehn

Daemonium – Blüme (Nog niet zeker dat deze komt)

 

 

 

 

Bronnen: volksfest-nuernberg & themepark.nl