Vanaf 30 maart begint Year of Magic in Gardaland Resort

Gardaland Resort heeft altijd tot de verbeelding gesproken als een bijzondere reis vol avontuur en fantasie: van Gardaland Park – met zijn attracties gewijd aan de magische en fantastische wereld voor de allerkleinsten tot de grandioze adrenaline-attracties vol avontuur – tot het thema-aquarium Gardaland SEA LIFE Aquarium en de hotels, Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel, waar je ook ‘s nachts de avonturen van het Park nog kan blijven beleven.

 

Maar er is nog een derde ingrediënt dat bijdraagt aan het unieke karakter van Gardaland Resort en er het geweldige succes van bepaalt: de magie! Juist daarom heeft Gardaland besloten een heel seizoen te wijden aan de wereld van de magie en opent op zaterdag 30 maart het langverwachte Year of Magic: een jaar vol nieuwtjes waarbij het hele Resort betrokken wordt en waarvoor iedereen, van jong tot oud, warm zal lopen.

 

De belangrijkste nieuwtjes van GARDALAND PARK: FORESTA INCANTATA (het magische woud), SEQUOIA MAGIC LOOP en MAGIC ELEMENTS

Er zijn ontzettend veel nieuwe elementen voor groot en klein in het Park, op de eerste plaats Het magische woud.

Het  Magische Woud is toegankelijk via een magische mijn en wordt een walk-through-attractie, een interactief parcours speciaal voor families die een bijzondere ervaring beleven in een wereld waar er van alles kan gebeuren, met magische planten, pratende bomen, reuzenpaddenstoelen en fantasiewezens.

Na onder de grote tovenaarshoed te zijn doorgelopen, aan de ingang van de magische poort, ontdekken onze bezoekers de geschiedenis van het Woud en worden uitgenodigd voor hun missie: het redden van het Magische Woud. De Tovenaar van Gardaland heeft de hulp van de kleine bezoekers nodig om de gemene heks tegen te houden die dreigt het Woud in steen te veranderen. De moedigste kinderen worden hulptovenaars en mogen de Tovenaar helpen de betovering te verbreken om het  Magische Woud en zijn bewoners te redden.

Voor de moedigste tovenaars en heksen die op zoek zijn naar een superspannende magische belevenis, wordt in Gardaland een grote adrenaline-attractie in een nieuwe betoverende context heropend: Sequoia Magic Loop, een spannend parcours dat een hoogte bereikt van wel 30 meter vanaf de grond en een reeks omkeringen van 180° maakt waarbij je meerdere malen de sensatie beleeft van het ondersteboven hangen.

Magie betekent ook shows! Er zijn de hele dag door shows in het Park, te beginnen met de Welcome Show bij de opening van de toegangshekken wanneer Prezzemolo, in gezelschap van de prachtige gevleugelde feeën en ridders van het magische rijk de bezoekers ontvangt op een nieuwe speciaal gecomponeerde magische soundtrack. In het Teatro della Fantasia wordt het stuk “La Fata delle Bolle” opgevoerd, een wervelende show met als hoofdrolspeelster een performer van internationale faam, Silvia Garuffini. Haar show werd al opgevoerd in de meest prestigieuze theaters ter wereld, en komt nu naar Gardaland om jong en oud versteld te doen staan. In Gardaland Theatre komt na het grote succes van het afgelopen seizoen “Gardaland On Broadway 2” terug, met een paar nieuwe scènes, nieuwe muziek en splinternieuwe bijzondere artiesten, natuurlijk alles live en steeds betoverender.

Een van de nieuwtjes van 2019 is “Magic Elements”, een spectaculaire show in het theater PalaMagic met rijke special effects van video-mapping, schitterende water- en vuurspelen, vuurwerk en nog veel meer andere verrassingen. Een boeiende vertelling en een speciaal geselecteerde artistieke cast, bestaande uit getalenteerde performers, zal een voorstelling creëren met een grote visuele en emotionele impact, die het publiek versteld zal doen staan. De krachten van het goede, vertegenwoordigd door een jonge Tovenaar, zullen op de proef worden gesteld door de krachten van het kwaad en een “strijd tot de laatste toverspreuk” zal de rust en de vrede in het koninkrijk terugbrengen.

Speciaal voor onze kleinste bezoekers krijgt het themagebied Peppa Pig Land er twee nieuwe personages bij: gezinnen kunnen nu in het echt Suzy Sheep en Danny Dog ontmoeten, goede vrienden van Peppa en George, waarmee ze ook op de foto kunnen als leuke souvenir. Na het succes van het afgelopen seizoen laten de drie populaire attracties in dit gebied – het Pirateneiland, de luchtballon van Peppa Pig en het Treintje van Opa Pig – kinderen ook nu weer schitterende avonturen beleven.

Natuurlijk mag je een bezoek aan Gardaland SEA LIFE Aquarium niet overslaan, waar je, in het nieuwe seizoen 2019, in een nieuw spectaculair aquarium magische en fantastische Zeepaardjes kunt bewonderen, die ook in SEA LIFE geboren zijn, in het teken van de programma’s voor de bescherming van bedreigde mariene soorten. Gardaland SEA LIFE, is onderdeel van een internationale task force die voortdurend de situatie in alle zeeen ter wereld bewaakt om deze zeer tere soort te beschermen en te behouden, dus het koopt geen zeepaardjes die op open zee gevangen zijn, maar laat ze geboren worden en zich reproduceren binnen het aquarium. En tot slot zijn er voor kinderen bovendien twee nieuwe, fantastische en onmisbare, speciale edutainmentactiviteiten, die vooraf telefonisch te bespreken zijn: een Nacht in het Aquarium, waar je slaapt te midden van alle bijzondere zeedieren en Een dag als een leeuw, waar je de emotie beleeft van een directe en exclusieve ontmoeting met die grappige zeeleeuwen.

 

GARDALAND MAGIC HOTEL

Maar het belangrijkste nieuwtje van het jaar is natuurlijk Gardaland Magic Hotel, het nieuwe 4-sterrenhotel, helemaal in het thema van de magie, dat wordt geopend op 31 mei 2019.

Gardaland Magic Hotel –waarvan de bouw een investering van 20 miljoen euro heeft gekost – bestaat uit 128 ruime themakamers met drie verschillende sfeervolle settings: Foresta Incantata, Cristallo Magico en Grande Mago. Elke kamer is verdeeld in twee zones – het tweepersoonsbed aan de ene kant, de twee eenpersoonsbedden aan de andere – ontworpen om als gezin samen een unieke ervaring te beleven.

In de kamers Foresta Incantata (Magische woud) voelen de gaste zich bewoners van een magisch woud: de volwassen gasten slapen aan de voet van een indrukwekkende pratende boom en de kinderen brengen de nacht door onder wonderbaarlijke reuzenpaddenstoelen, bloemen en grappige vervlechtingen van klimplanten.

Wie kiest voor de kamer Cristallo Magico (Magisch ijskasteel) brengt de nacht door in een fantastisch glinsterend ijskasteel; de volwassen gasten zijn de koning en de koningin van een betoverd koninkrijk, bewoond door magische wezens, terwijl de kinderen, verkleed als onbevreesde ridders, de bewaarders zijn van enorme schilden en zwaarden ter verdediging van het kasteel. Iedereen slaapt omringd door indrukwekkende ijssculpturen, in een wereld waar witte gevleugelde eenhoorns en vliegende draken het luchtruim bevolken.

In de kamer van de Grande Mago (Huis van de tovenaar) wonen de gasten in het huis van de tovenaar. De volwassen gasten slapen onder zijn magische hoed en bewonderen zwevende fantasie-eilanden, terwijl de kinderen leerlingen zijn van de Grote Tovenaar en leren met magische toverspreuken oude en geheime boeken te laten vliegen.

Een overnachting in Gardaland Magic Hotel zal voor kinderen en hun families een droom zijn die uitkomt, een reis door een betoverend rijk die het bezoek aan het Park verlengt en omzet in een reiservaring zonder onderbrekingen. Een unieke plek waar je kunt reizen met je fantasie en plezier kunt maken, helemaal volgens de beste traditie van Gardaland.

Gardaland Magic Hotel staat naast de andere twee Hotels van het Resort, Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel, waarmee het een groot waterpark deelt, waar je heerlijk kunt ontspannen na een dag in Gardaland Park of Gardaland SEA LIFE Aquarium. Met de opening van Gardaland Magic Hotel, bereikt Gardaland Resort het ongelooflijke aanbod van 475 kamers – waarvan 257 geheel in thema – en wordt zo het eerste en enige Italiaanse resort van themahotels.

In afwachting van de grote opening van Gardaland Magic Hotel, kunnen de Bezoekers blijven genieten van al het amusement dat het Park biedt, ook tijdens een overnachting in een van de twee hotels van het Resort, Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel.

Gardaland Hotel, in het bijzondere roze gebouw in New England stijl, beschikt over 247 kamers en is het toonbeeld in de wereld van fantasy, sprookjes, dromen en betovering. Het hotel is onderverdeeld in vier paviljoenen heeft ook veel andere themakamers met verschillende thema’s: van Peppa Pig tot Kung Fu Panda, van SEA LIFE tot Happy Circus, van Piratenhol tot de kamer van Magic House tot aan Oblivion en de populaire kamers Princess Kingdom en Snow Princess.

 

Ook Gardaland Adventure Hotel, speciaal voor de meest avontuurlijke gasten, bestaat uit twee paviljoens met elk 100 themakamers met decors met de thema’s van de verschillende avonturenwerelden die je al in het Park vindt. Van de weelderige jungle tot het wilde westen, van de Noordpool met ijs en mammoeten tot de Arabische sferen van “duizend-en-één-nacht”: Jungle Adventure, Wild West Adventure, Arctic Adventure en Arabian Adventure voor een nacht om nooit te vergeten!

Gardaland Resort is geopend van 30 maart tot en met 3 november, en biedt interessante aankoopmogelijkheden voor combinatietickets voor toegang tot Gardaland Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium voor een heel bijzondere prijs.

Gardaland heeft aandacht voor haar abonnees en blijft verschillende oplossingen bieden vanaf € 49,00. Wie zijn abonnement vòòr 21 april verlengt, krijgt 5 euro korting op de abonnementsprijs (geldt niet voor het Junior abonnement). Wie voor deze datum zijn abonnement verlengt, neemt ook deel aan de wedstrijd “abonneer je en je kunt de magie winnen” met elke week kans op 1 Nintendo Switch en 1 overnachting voor 4 personen in het Gardaland Magic Hotel.

In de periode van 30 maart tot en met 14 juni 2019 opent het Park om 10:00 uur met sluitingstijden van 17:00 tot 19:00 uur. Van 17 juni tot en met 10 september zijn de openingstijden elke dag van 10.00 tot 23.00 uur.

 

Voor meer informatie www.gardaland.it.