Bellewaerde Aquapark onthult glijbanen

Tijdens een werfbezoek op de bouwsite van Bellewaerde Aquapark werden aan de verzamelde pers en pretparkfans de waterglijbanen onthuld. Bezoekers zullen vanaf 1 juli 2019 de familieglijbaan “Aquaventure” en de dubbele racerglijbaan “Splash Clash” kunnen ontdekken, wanneer het gloednieuwe indoorwaterpark de deuren opent. De werkzaamheden van het waterpark gaan aan een snel tempo vooruit. Voor de bouw van het 3000m² grote zwemparadijs werd een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien.

 

Waterpret voor jong en oud:

Bellewaerde Aquapark, dat is een spetterend avontuur voor jong en oud. Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Ook de speelzone met kantelende emmers zorgt voor heel wat spetterplezier. De allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat.

Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Ouders kunnen relaxen in de vele strandstoelen en voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

 

Wellnesszone:

Een wellnesszone is voorzien met bijhorende bubbelbaden, jacuzzi en sauna. Bezoekers zullen hiervoor niet extra moeten betalen. Dit is in de meeste andere zwemparadijzen wel het geval. Daarnaast zal de wellnesszone ook een cocktailbar bevatten, waar de bezoekers in de jacuzzi van een heerlijk drankje kunnen genieten. De wellnesszone wordt ook voorzien van speciale sfeerverlichting, waardoor er een intieme en relaxte sfeer zal zijn.

 

 

Waterglijbanen:

Net als Bellewaerde, wil ook Bellewaerde Aquapark ervoor zorgen dat bezoekers samen onvergetelijke momenten beleven. Blikvangers zijn de waterattracties Aquaventure en Splash Clash, die bezoekers niet alleen een comfortabele en veilige ervaring geven, maar ook zorgen voor een unieke beleving voor het ganse gezin.

In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.

Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die in spiegelbeeld naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd getoond.

Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter en eindigen 1 meter onder de grond. Hierdoor is er een totaal hoogteverschil van 13 meter. De glijbanen zijn beide gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand Maelzer. De grote bandenglijbaan Aquaventure is een volledig nieuw prototype van deze fabrikant en daarom werd er een testopstelling van deze slide gemaakt in de fabriek van Wiegand. Leuk om te weten is dat Bellewaerde ook aan de toekomst heeft gedacht. De glijbanen toren is extra groot gemaakt zodat er later nog een extra slide bij gebouwd kan worden.

Naast deze drie grote slides komen er ook nog heel wat kleinere slides in het waterpark. In elke zone zullen er slides komen gericht op elke leeftijdsgroep. Aan de achterkant van het waterpark komt nog een brede glijbaan waar je met 3 of 4 tegelijk naar beneden kan glijden.

 

 

Comfort:

Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een transportsysteem naar boven worden gebracht. De bezoekers zullen dus niet met de loodzware banden moeten sleuren.

Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Binnenin het zwembad komt heel wat beplanting en zelfs verschillende metershoge bomen komen binnenin het waterpark te staan. De groene beleving van Bellewaerde moet ook in het Aquapark te vinden zijn.

Er zullen twee restaurants terug te vinden zijn in Bellewaerde Aquapark. Een “droog” restaurant waar bezoekers kunnen eten zonder het waterpark te betreden en een “nat” restaurant waar je van uit het zwembad een maaltijd kan nuttigen.

 

 

Prijzen en openingsuren:

Een bezoekje aan Bellewaerde Aquapark zal voor volwassenen 21 euro kosten. Baby’s mogen gratis binnen, kleine kinderen voor 8 euro en grote kinderen voor 19 euro. Daarnaast zullen er ook combitickets zijn waar je Bellewaerde en het Aquapark tezamen mee kan bezoeken. Vanaf maart zullen de tickets voor het waterpark online komen.

Bellewaerde Aquapark zal jaarrond geopend worden op woensdagen, vrijdagen en in het weekend. Uiteraard zal het waterpark ook geopend zijn op schoolvakantiedagen. Op sommige dagen zal het waterpark langer geopend blijven dan het pretpark, dit is ideaal voor mensen die graag beide parken bezoeken op 1 dag.