RMC bouwt indrukwekkende first drop voor Hakugei in Nagashima Spa Land

De Amerikaanse topconstructeur Rocky Mountain Construction heeft een indrukwekkende first drop geplaatst op de hybride achtbaan Hakugei. Ondertussen zijn ook meerdere inversies opgebouwd en het project begint als maar meer en meer vorm te krijgen. Als alles goed gaat opent de achtbaan in maart van dit jaar in het Japanse pretpark Nagashima Spa Land.

 

In 2017 kondigde Nagashima Spa Land aan dat de iconische houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan die maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction is ondertussen de mooiste achtbaan ter wereld aan het ombouwen tot een hybride achtbaan. Het is de allereerste keer dat RMC een achtbaan bouwt in Azië.

In maart 2018 gingen de eerste afbraakwerken bij White Cyclone van start. In juli kwamen de eerste nieuwe trackdelen aan in het park en in oktober 2018 werd dan ook de eerste blauwe track geplaatst. In november werd de track op de lift hill geplaatst en in december waren er al heel wat vorderingen gemaakt.

Ondertussen werd een indrukwekkende first drop van 80° opgebouwd die je meteen naar adem doet snakken vanaf het eerste moment. Verder werden er ook al met zekerheid drie inversies opgebouwd, mogelijk komt daar nog een vierde bij, want het exacte aantal is nog niet bekendgemaakt.

Hakugei zal een topsnelheid halen van 107 km/u. In totaal wordt de achtbaan 1530 meter lang en 55 meter hoog. Tijdens de rit zullen er krachten tot 4G bereikt worden. De first drop zal een hoek bevatten van 80°. Hieronder is een deel van de onride te zien.

 

White Cyclone opende in 1994 en was de langste houten achtbaan in Azië. De achtbaan had een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor snelheden tot 102 km/u. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is de eerste achtbaan van Intamin die wordt omgebouwd door RMC.

 

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: 081研究員(無給)‏ (Twitter)