BillyBird Park Hemelrijk opent volgend jaar natuurspeeltuin

Het Nederlandse pretpark BillyBird Park Hemelrijk bouwt momenteel een natuurspeeltuin voor kinderen. Het nieuwe speelgebied zal De Oervallei gaan heten.

 

BillyBird Park Hemelrijk opende de deuren in 1986. De attracties, voornamelijk gericht op kinderen , zijn gebouwd naast een recreatiemeer dat ontstaan is uit een voormalige zandwinning. Aan de inkom van het park is men begonnen met één van de grootste investering van de afgelopen 10 jaar voor dit parkje.

Er wordt gebouwd aan een nieuw speelgebied: De Oervallei. Naast een groot speeltoestel van 15 op 15 meter met glijbanen, schommels en klimrekken komt er attractie waar kinderen goud kunnen zoeken, een zandbak met een fossiel in dat kinderen kunnen opgraven en een megaglijbaan. Dit alles wordt versierd met een oerthema.

 

Voor het nieuwe gebied werd de fietsstalling vorig jaar al verplaatst. Het ontwerp, de inrichting en een deel van de attracties wordt uitgevoerd door Amusementprof. “Door het ontwerp en de attracties van de Oervallei moeten kinderen echt het idee krijgen dat ze in een andere wereld zijn.” aldus Paul Derks van Amusementsprof. Het nieuwe aanbod zal geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De opening van het nieuw stukje park is voorzien voor april 2019.

De Oervallei zal onderdeel uitmaken van een groter gebied. In een eerste fase wordt de strandboulevard doorgetrokken naar de bootjesglijbaan Splash. Daarnaast worden de ligweiden vergroot en komt er een beachvolleybalveld. In een tweede fase, die over enkele jaren plaats zal vinden, zal er een nieuwe receptie gebouwd worden. Vervolgens zal de huidige receptie en de onderzijde van de Klimberg Hemelaya verbouwt worden tot horecagebied.

 

Bron en foto: Billybird Park Hemelrijk