Potts Park breidt uit met Butterfly XL

Voor haar 50e verjaardag zal Potts Park haar gasten verrassen met de opening van een nieuwe Butterfly XL in het voorjaar van 2019. De zogenaamde Säbelsaurus moet overtuigen met een authentieke replica uit het stenen tijdperk.

 

Potts Park viert dit jaar haar 50ste verjaardag met de opening van een nieuwe gezinsattractie. Het Duitse pretpark in Minden, Noord-Rijnland-Westfalen, zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 de Butterfly XL Säbelsaurus openen, waar passagiers door een skelet van een dinosaurus kunnen rijden.

De attractie, die geschikt is voor alle leeftijden, biedt plaats aan maximaal twee gasten per gondel, die vóór het begin van de reis omhoog wordt getrokken. Dan gaat de gondel naar beneden en weer omhoog voordat ze weer naar beneden rijdt en heen en weer pendelt tot de gondel tot stilstand komt.

Dit soort banen zijn meestal 21 meter lang, maar in Potts Park wordt een XL-versie geopend. Deze biedt een zes meter langere route en begint vanaf een hoogte van 7,5 meter. De attractie van het type Butterfly XL kan door de gasten zelf worden bediend en wordt gebouwd door Sunkid Heege.

De Säbelsaurus wordt gebouwd naast de Crazy Cars, die vorig jaar in de stenen tijdperk zone van het pretpark werd geopend en zal als thema een uitgestorven dier uit de prehistorie krijgen.

Daarnaast zullen in het middengedeelte van de baan ook enkele botten over de baan lopen, zodat bezoekers het gevoel hebben alsof ze door het skelet van een dinosaurus rijden. Voordat het voertuig aan het einde van de rit tot stilstand komt, kunnen volgens de fabrikant krachten tot 2G gevoeld worden en een snelheid van ongeveer 35 km/u bereikt worden.

 

 

Bron: Parkerlebnis, Potts Park

Foto: Potts Park