Beleef nu al de nieuwe achtbaan van Six Flags Great America in een virtuele onride

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America opent dit jaar met Maxx Force, een spectaculaire gelanceerde achtbaan. Deze zal, dankzij gecompenseerde lucht, één van de snelst accelererende achtbanen in de wereld worden. De opbouw van de baan is volop bezig en ondertussen bracht het park een eerste virtuele onride naar buiten.

 

Een ritje op Maxx Force zal er eentje met de nodige power worden in Six Flags Great America. Deze achtbaan zal gebouwd worden door S&S Sansei Technologies. Wie instapt voor een ritje zal één van de snelste acceleraties ervaren op een achtbaan. Maxx Force bereikt op amper 2 seconden een snelheid van 125,5 km/u. Dit wil zeggen dat er een versnelling van 17,43 m/s² wordt bereikt. 

 

Een eerste virtuele onride

 

 

Maxx Force zal meerdere records doen sneuvelen, zo krijgt deze achtbaan de snelste inversie op een achtbaan ter wereld, alsook de hoogste dubbele looping ter wereld (53,3 meter), tevens krijgt deze achtbaan de snelste acceleratie van alle gelanceerde achtbanen in Noord-Amerika. De snelste inversie van de achtbaan wordt een Zero-G Roll, die genomen wordt aan 97 km/u.

Deze 16de achtbaan van het park zal een F1 thema krijgen en zal vijf inversies bevatten.

 

Het project kan je hier op de voet volgen.