Nieuwe visuals voor Colossos – Kampf der Giganten in Heide Park

Het Duitse Heide Park Resort brengt zijn 50 meter hoge houten achtbaan terug tot leven na bijna drie seizoenen. Samen met de vernieuwing van de volledige baan, passen ze ook het thema van de achtbaan aan. Daarover bracht het park nu extra informatie naar buiten in de vorm van nieuwe visuals.

 

Het Duitse pretpark Heide Park sloot op 28 juli 2016 haar 50 meter hoge houten achtbaan Colossos wegens problemen met de baan van de coaster. Na twee volle jaren heeft men dan beslist om voor 2019 de baan volledig te vernieuwen door de oude baandelen om te ruilen voor nieuwe exemplaren. En met die nieuwe naam, kwam ook een nieuw thema: Colossos – Kampf der Giganten (de strijd der reuzen). Veel details zijn er nog niet over bekend, maar het park bracht recent wat nieuwe concepttekeningen naar buiten.

Op de visuals is te zien dat men een reusachtig monster bouwt met vuurelementen. Dit monster lijkt de achtbaantrack te hebben opgebroken zodat het moet lijken dat je met je trein van de rails gaat vliegen. Het is duidelijk te zien dat voor het thema inspiratie is gezocht bij Wickerman in het Engelse Alton Towers, dat tot dezelfde overkoepelende groep behoort (Merlin Entertainments). Het gigantische monster werd al in januari gespot op de bouwplaats.

Colossos is een 50 meter hoge houten achtbaan, ontworpen door de Zwitserse fabrikant Intamin, met een topsnelheid van 110 km/h. De baan is 1.344 meter lang en neemt je mee over een parcours met verscheidene airtime-heuvels en bochten. De baan wordt nu identiek heropgebouwd.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Heide Park