Nieuwe thrillride Djurs Sommerland bijna volledig klaar

Bij het Deense Djurs Sommerland werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de gloednieuwe thrillride Tigeren. Op foto’s die het park recent deelde, zien we hoe de constructie bijna volledig klaar is en hoe de aankleding er uitziet.

 

In het Deense pretpark Djurs Sommerland is het aftellen naar het nieuwe seizoen, waarin een gloednieuwe thrillride geopend zal worden. De attractie, een frisbee-attractie, vervangt de oude Topple Tower Ørnen. De nieuwe thrillride is ondertussen zo goed als compleet opgebouwd, waardoor we kunnen zien wat het uiteindelijke resultaat wordt.

Tigeren

Tigeren wordt een 45 meter hoge attractie die een snelheid zal bereiken van 100 km/u. Hiermee is Tigeren de grootste Gyro Swing van Denemarken en één van de hoogste exemplaren van Europa. De nieuwigheid wordt ook de snelste en hoogste attractie van Djurs Sommerland.

Bezoekers zullen meer dan 4,5G ervaren gedurende de rit, die ongeveer 2 minuten zal duren. Per rit kunnen telkens 40 personen in de gondel plaatsnemen. Hierdoor zullen er 900 personen per uur een ritje kunnen maken. Bezoekers zullen minstens 125 centimeter groot moeten zijn om een ritje te mogen maken waarbij men zich gewichtloos voelt. De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides staat in voor de bouw van de attractie.

 

 

Bron en foto’s: Djurs Sommerland