Eerste wolvenroedel voor Pairi Daiza

Na de komst van een bende bruine beren eind vorig jaar, kan Pairi Daiza nu ook de aanwezigheid van zes Canadese wolven in het park bekendmaken. Het gaat om onze eerste roedel, die bestaat uit vader Nanouk, moeder Nita en hun kroost – vier welpen die voorlopig nog geen naam hebben. Om daar verandering in te brengen doet Pairi Daiza trouwens een beroep op haar fans.

 

Wolf Nanouk – drie jaar oud – is afkomstig uit de Duitse zoo van Münster. Wolvin Nita komt dan weer van het Franse Mulhouse, zij is twee jaar oud. Samen hebben ze een kroost van vier welpen. Specifiek gaat het hier om de ondersoort ‘Canadese wolf’, ook wel Canadese timberwolf genoemd (canis lupus occidentalis). De dieren verkeren alle zes in goede gezondheid.

 

 

The Last Frontier wordt wolventerritorium

Het spreekt voor zich dat deze zeskoppige wolvenroedel straks een van de blikvangers zal worden van ons nieuwe gebied ‘The Last Frontier’. Over acht hectare zullen onze bezoekers daar ondergedompeld worden in de Canadese provincie Brits-Colombia, de bakermat van heel wat Indiaanse culturen. Naast de wolven zullen er ook Europese bruine beren en Amerikaanse zwarte beren verblijven, net als elanden, poema’s, bevers en damherten. De roedel van Nanouk en Nita is trouwens pas de eerste van twee die in Pairi Daiza verwelkomd zal worden. We zijn immers nog in blijde verwachting van een aantal Europese wolven (canis lupus lupus) – een andere ondersoort van deze prachtige dieren.

Het habitat van Nanouk, Nita en hun welpen in ‘The Last Frontier’ zal zich uitstrekken tot tegen een aantal van de lodges waarin onze bezoekers vanaf de lente zullen kunnen overnachten, wat maakt dat onze logies ’s morgens wel eens met een van deze dieren voor het raam wakker zullen kunnen worden – uit

Welpen

Omdat geen van de vier welpen – het gaat om drie mannetjes en één vrouwtje – een naam heeft, wil Pairi Daiza bij deze ook een warme oproep doen aan haar fans en bezoekers. Ons park maakte een preselectie van tien traditionele Indiaanse namen – en dus passend bij The Last Frontier en haar focus op de ‘native’ cultuur van Brits-Colombia. Aan ons publiek de opdracht om daar de vier leukste opties uit te kiezen. Stemmen kan tot en met volgende week dinsdag 26 februari om 12 uur.

 

De poll is beschikbaar via volgende link: https://linkto.run/p/422X9WHC