Bellewaerde trekt vergunningsaanvraag nieuwe achtbaan terug in

Het West-Vlaamse Bellewaerde diende enkele weken geleden een aanvraag in voor een omgevingsvergunning waarin plannen voor een nieuwe familie-achtbaan in de Canada zone van het park stonden. Nu blijkt echter dat het park deze vergunnen weer heeft ingetrokken, dat meldt lokale media.

 

Het Ieperse pret- en dierenpark Bellewaerde opent over enkele maanden een nieuw waterpark, maar er zijn ook vergevorderde plannen voor een nieuwe familie-achtbaan die gepland stond voor 2020. Deze plannen kwamen vorige week aan het licht doordat het park een omgevingsvergunning voor het nieuwe project aanvroeg. Nu blijkt dat nv Belpark die vergunning terug heeft ingetrokken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

“Er is discussie ontstaan met het Agentschap Natuur en Bos over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen”, weet Bart Naeyaert (CD&V) te vertellen. “Bij de bouw van een achtbaan in bosrijk gebied is het gebruikelijk dat we advies vragen bij het Agentschap Natuur en Bos. Het was niet duidelijk of de te rooien bomen zouden gecompenseerd moeten worden.”, weet hij verder te vertellen. Daarom heeft nv Belpark zelf besloten om de aanvraag in te trekken totdat het ANB een oordeel heeft geveld. Daarna kan het park een nieuwe aanvraag indienen. Het is dus niet zo dat de vergunning afgekeurd is, weet Naeyaert er nog bij te vertellen.

Hoeveel vertraging het project gaat oplopen door deze samenloop van omstandigheden is nog niet bekend.

 

 

Bron: Het Laatste Nieuws