Bouwer in de kijker: Simworx

Simworx is een bedrijf dat gevestigd is in de West Midlands regio in Engeland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van media visuele en interactieve attracties. Wij kennen dit bedrijf misschien nog het best van de attractie The Lost Temple in Movie Park, een zogenaamde Immersive Tunnel.

 

Het bedrijf Simworx werd opgericht in 1997 in de West Midlands regio van Engeland. Simworx bouwt een breed gala aan attracties die er telkens voor zorgen dat je volledig ondergedompeld wordt in een bepaald verhaal of avontuur.

Een van de bekendste attracties voor ons is de Immersive Tunnel The Lost Temple in Movie Park Germany. Bij deze attractie ga je op expeditie, maar je wordt er belaagd door dinosaurussen. De belevenis begint al in de wachtrij en eindigt met een simulator. Je neemt plaats in een jeep die een tunnel in rijdt, omgeven door schermen. Hierop wordt een 3D-film afgespeeld.

 

Attractietypes

Dimensions 4D/5D Effects Cinemas

Simworx bouwt cinema’s waarbij heel wat special effects gebruikt worden. De stoeltjes waarop je plaatsneemt kunnen bewegen en zijn voorzien van leg ticklers, watersproeiers, luchtblazers enzoverder. Ook andere special effects zoals sneeuwmachines, rookmachines en bellenblazers zijn mogelijk.

 

Cobra Motion Theatre

Het Cobra Theater is een attractie waarbij je plaatsneemt op een stoeltje op een bewegend platform. Dit platform wordt ondersteund door drie hydraulische cilinders die voor bewegingen zorgen. Deze bewegingen zijn afgestemd op de film. Dit en 3D-technologie zorgen ervoor dat het lijkt alsof je in de film zit. Verder is je stoeltje voorzien van leg ticklers, watersproeiers, luchtblazers enzoverder. Ook andere special effects zoals sneeuwmachines, rookmachines en bellenblazers zijn mogelijk.

 

Stargazer Motion Theatre

Opnieuw een interactieve cinema, waarbij de stoeltjes kunnen bewegen en voorzien zijn van de nodige effecten.

 

Immersive Tunnel

Bij de Immersive Tunnel nemen de bezoekers plaats in een voertuig. Dit voertuig rijdt een zaal in, die omgeven is door een groot gebogen scherm waarop een film afgespeeld wordt. Hydraulische systemen zorgen er voor de het voertuig de bewegingen van de film volgt en je zo het gevoel krijgt in het avontuur terecht te zijn gekomen.

 

360° Flying Theater

Voor deze attractie werkt Simworx samen met Mondial. De passagiers zien een film op een groot bol scherm en vliegen doorheen de ervaring, het gevoel van vliegen wordt versterkt door speciale effecten. Het audiovisuele systeem werd ontworpen door Simworx.

 

 

Advanced Guidance Vehicle Darkride

Simworx bouwt ook complete darkride voertuigen, die geen track nodig hebben. De voertuigen rijden doormiddel van een voorgeprogrammeerde route.

 

 

RCX RoboCoaster

De Robocoaster kan in twee uitvoeringen verkregen worden. De eerste uitvoering is een vaste robotarm met daarop stoeltjes gemonteerd. De arm zorgt voor bewegingen, terwijl de inzittenden voor een groot bolvormig scherm zitten.

 

 

De tweede versie, ook wel G2 genoemd heeft dezelfde robotarm, maar deze rijden over een track. Hierdoor kunnen meerdere armen gelijktijdig gebruikt worden die van de ene scene naar de andere rijden.

 

 

Bron en foto’s: Simworx