Zamperla opent indoor pretpark in 2019

Eind vorig jaar werd bekend dat Zamperla een volledig nieuw indoor pretpark zal bouwen en uitbaten in het Italiaanse Bologna. Dit zal gebeuren in samenwerking met FICO Eataly World, een themapark voor “foodies”.

 

In de Italiaanse stad Bologna kan je sinds 15 november 2017 een bezoekje brengen aan FICO Eataly World. Hier kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken zien hoe producten bereid worden, maar je kan het ook zelf leren maken en zelfs onmiddellijk kopen. Dit park is onderdeel van Eataly, een groep die ondertussen 18 vestigingen heeft in verschillende wereldsteden waaronder Rome en München.

Met 6 interactieve ervaringen, meer dan 40 restaurants en 100 shops is er al heel wat te beleven, maar vanaf dit jaar zal men ook aan de jongere bezoekers denken. Daarom zal er in samenwerking met de Italiaanse bouwer Zamperla een indoor pretpark komen van 6500 vierkante meter. Hier zullen er onder andere 13 attracties te vinden zijn, maar zal er uiteraard ook plaats zijn voor een restaurant, een winkel en een theater.

Dit nieuwe park zal vooral gericht zijn op kinderen. Het park betreden doe je  via een schuur waarna je op een typische Italiaanse boerderij terecht komt,  tussen de boer en zijn gekke dieren. Voorlopig is nog niet geweten welke attracties we precies mogen verwachten, maar er zal normaal gezien ook een familiale achtbaan komen.

Alberto Zamperla is trots op de nieuwe samenwerking met FICO Eataly World omdat het een volledig Italiaanse samenwerking is. “Twee topspelers samen, de één in voeding en de ander in de amusementsector, dit zijn de ingrediënten voor een toprecept”.

Naast het pretpark zal er ook een 4-sterren hotel openen, dat onderdeel is van een grote uitbreiding voor 2019. De opening van deze nieuwigheden is voorzien voor de herfst van 2019

 

 

Bron: Zamperla, Blooloop, RCDB