Wiener Prater maakt nieuwigheden bekend

Het Oostenrijkse stadspretpark Wiener Prater kan terugblikken op een succesvol jaar in 2018. Met ongeveer 5,3 miljoen bezoekers heeft het park een nieuw record gevestigd. Om deze weg verder op te gaan zullen ook dit jaar enkele nieuwigheden geopend worden.

 

Stefan Sittler-Koidl vertelt aan de media dat na het recordjaar in 2018 met 5,3 miljoen bezoekers, het park zeker niet op haar lauweren gaat rusten. Ook dit jaar worden opnieuw enkele nieuwigheden verwacht. Zo werd de Calafatiplatz volledig gerenoveerd en voorzien van moderne verlichting. Ook zullen in dit gebied twee nieuwe rides komen.  Dit zou het gebied veel aantrekkelijker moeten maken.

Daarnaast zal het achtbaanaanbod opnieuw uitgebreid worden met een grote mobiele achtbaan. Echter zal het dit jaar niet de Olympia Looping zijn, die zowel in 2016 als 2018 in Wiener Prater stond. In 2017 stond er eveneens een tijdelijk mobiele achtbaan in het park met de indoorachtbaan Hölleblitz. Welke rollercoaster het dit jaar wordt, is nog niet bekend.

Verder opent het park ook Der Fluch der Piraten, een spookachtig piratenschip. Dit beloofd een spannende attractie voor het hele gezin te worden.

Verder zijn momenteel onderhandelingen bezig voor de bouw van een modeltrein tentoonstelling en zal er nieuw entertainment voorzien worden.

 

Bronnen: Wiener Prater, Kronen Krant