Untamed in Walibi Holland krijgt nog steilere drop dan Goliath

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland heeft na de hoogte, snelheid en lengte van Untamed nu ook informatie bekend gemaakt over de drop. Untamed is de nieuwe achtbaan van Walibi Holland voor 2019 die de oude Robin Hood vervangt. Het wordt een hybride achtbaan van de Amerikaanse constructeur Rocky Mountain Construction.

 

In de eerste en tweede making-of video van Untamed werd al de snelheid, hoogte en lengte van de achtbaan bekend gemaakt. Zo zal de hybride achtbaan een snelheid krijgen van 92 km/u en wordt ze 36,5 meter hoog. Op het parcours van 1085 meter zullen heel wat nieuwe elementen gebouwd worden.

Vandaag maakte Walibi Holland in de derde making-of video meer informatie bekend over de first drop van de achtbaan. De lifthill krijgt een hoek van 40 graden die de bezoekers tot een hoogte van 36,5 meter brengt. Hierna volgt een drop naar beneden van 35,4 meter over een hoek van 80 graden. Dit is maar liefst 10 graden steiler dan Goliath, de hoogste en snelste mega-coaster van de Benelux.

Na de first drop volgt het eerste element: een Micro Bunny. Dit is een kleine heuvel die voor heel wat ejector airtime moet zorgen. Dit betekend dat je op een krachtige wijze uit je stoeltje zou gegooid worden mocht je geen veiligheidsbeugel hebben.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.