Schwaben Park bouwt eerste darkride

Het Duitse Schwaben Park zal volgend jaar voor het eerst een darkride openen. De nieuwe indoor bootvaart zal “Azura und das Geheimnis des magischen Mühlbach” gaan heten.

 

Eind vorig jaar werd al bekend dat het park de bootvaart Tabalugas Abenteuer uit Holiday Park had overgenomen. Deze werd oorspronkelijk gebouwd in 1976 door Mack Rides. Aan de hand van een eerste teaser wordt duidelijk wat Schwaben Park van plan is met de bootjes.

 

Er is sprake van vuur-, water- en lichteffecten. Ook wordt duidelijk dat de bootvaart volledig indoor zal gebouwd worden. “Sluit je aan bij Schimpi op zijn reis door de oude molen en ontdek samen met hem het legendarische mysterie van Azura en het oude Mühlbach” aldus het park

De attractie wordt de allereerste volledig indoorbeleving van het park. De nieuwe darkride zal een oppervlakte van 1000m² beslaan. Het park gebruikt hiervoor onder andere de voormalige avonturenhal, waar verschillende kleine attracties voor kinderen waren ondergebracht. Deze zal voor de nieuwe attractie een nieuwe gevel krijgen. Voor de muziek van nieuwigheid gaat het park opnieuw in zee gaan met IMAscore.

De opening van Azura und das Geheimnis des magischen Mühlbach staat gepland voor mei.
In 2019 zal tevens ook de achtbaan Wilde Hilde officieel worden geopend. Die ging, wegens problemen met de gondels, pas op het einde van vorig seizoen in soft opening.

Bron: parkerlebenis.de