Pairi Daiza viert tweede ‘Manager van het Jaar’

Met gepaste trots wil het hele team van Pairi Daiza graag JEAN-JACQUES CLOQUET feliciteren met zijn prijs als “Manager van het Jaar 2018”. Die werd hem woensdag 9 januari uitgereikt door een jury alsook de lezers van Trends-Tendances, de franstalige tegenhanger van Trends Magazine.

 

Sinds 7 januari is JEAN-JACQUES CLOQUET als CEO (Chief Executive Officer) aan boord bij Pairi Daiza om er de operationele en commerciële activiteiten te leiden. Hij doet dit samen met ERIC DOMB, oprichter en eigenaar van Pairi Daiza en in 2007 zelf ‘Manager van het Jaar’. Dat betekent dat bij Pairi Daiza twee ‘Managers van het Jaar’ aan het hoofd staan van één en dezelfde tuin. Een zegen voor Pairi Daiza en haar duizenden bewoners.

 

Het is uiteraard voornamelijk dankzij zijn parcours aan het hoofd van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) dat Jean-Jacques Cloquet beloond is door Trends-Tendances. In de tien jaar dat hij er de leiding had – eerst als directeur, vervolgens als CEO – zorgde hij er voor dat het aantal jaarlijkse passagiers op de luchthaven steeg van 2.4 miljoen tot meer dan 8 miljoen. Op die manier werd BSCA een economische steunpilaar voor Henegouwen, Wallonië én ons land.

 

Maar nog meer dan voor zijn professionele activiteiten, is dit ook een bekroning voor Jean-Jacques Cloquet als mens. Ieder die met hem kon werken, heeft namelijk zelf kunnen ervaren hoe groot zijn menselijke kwaliteiten zijn, een eigenschap die van enorm belang is voor een sterke manager. Hij slaagt er in om op een natuurlijke manier het beste uit eenieder te halen. Net daarom zijn we bij Pairi Daiza zo blij dat we Jean-Jacques Cloquet bij ons mogen verwelkomen. We staan te trappelen van ongeduld om samen met hem de toekomstige uitdagingen in het park aan te gaan. Proficiat, Jean-Jacques!

 

Eric Domb : «Het doet mij plezier om te zien hoe mijn vriend Jean-Jacques beloond wordt voor zijn expertise, talent en menselijke kwaliteiten. Op een paar jaar tijd is hij er in geslaagd om de luchthaven van Charleroi om te toveren tot een van de belangrijkste spelers in de Belgische en Europese luchtvaartindustrie. Net zoals ik heeft hij vertrouwen getoond in het potentieel en de aantrekkingskracht van Wallonië en haar toeristische activiteiten. Deze titel is dan ook meer dan verdiend. Samen met hem en elk ander lid van ons team hebben we nu alle troeven in handen om ons park verder uit te bouwen.”