Nieuwe concept-arts voor Plopsa Hotel

Plopsa bracht nieuwe concept-arts voor hun toekomstige hotel naar buiten. Op de nieuwe concept-arts van het hotel, dat in 2020 zou moeten openen, zien we voor het eerst de kamers.

Het nieuwe hotel dat 20 miljoen euro kost zal bestaan uit 117 kamers. Er komen 16 kamers met thema’s als Piet Piraat, Bumba, Prinsessia en Kaatje. Ook van F.C. De Kampioenen, die nu al een café hebben in Plopsaland De Panne, komt er een kamer. Vervolgens zullen ook 9 kamers als luxesuite uitgerust worden. Daarnaast komt er ook nog een ondergrondse parking, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen.

Op de nieuwe concepten zien we de Piet Piraat-themakamer en hoe een standaardkamer er uit zal zien. Daarnaast krijgen we ook een blik op het buffetrestaurant dat ook voor niet-hotelgasten beschikbaar is. Eerder konden we ook al de buitenkant van het hotel ontdekken.

“We bouwen in drie fasen, dus er staan drie bouwkranen op de werf. Daardoor kunnen we het hotel een half jaar vroeger openen. In de eerste fase kunnen we al de bedden plaatsen terwijl we in de andere twee fasen nog aan het schilderen zijn of de elektriciteit aan het leggen. De put van vier meter diep voor de 39 parkeerplaatsen is gegraven. Eind maart moet die dicht. Het hoogste punt van het gebouw is op zestien meter”: vulde directeur voor investeringen Luc Van der Biest aan.

De nieuwe verblijfsaccommodatie zal een aparte poot vormen binnen de Plopsagroep.

“Binnenkort lanceren we www.plopsatrips.com. Daarop bundelen we ongeveer 2.500 hotelkamers uit de regio Westkust. Daarvan zijn er 500 van ons eigen aanbod. We mikken zowel op de Plopsabezoeker als op bedrijven. Die laatste doelgroep vormt een kwart van onze omzet”:  zegt Steve Van den Kerkhof.

Naast het hotel legt Plopsa ook de laatste hand aan de vernieuwing van camping Ter Hoeve die eerder al gekocht werd. Eén derde zal daarvan behouden blijven. Het sanitair is inmiddels vernieuwd. Daarnaast komt er een petanqueveld en een ligweide. Tegen 2020 wordt het andere deel van de camping leeggemaakt. Daar komen er in de toekomst 100 vakantiehuisjes.

 

Bron: HLN

Foto’s: Plopsa