LAGO Pelt Dommelslag installeert AngelEye-drenkelingendetectiesysteem

Dat zwemmen niet alleen een leuke sport is, maar ook uitermate gezond voor het lichaam, hoeven we u vast niet meer te vertellen. Maar wist u ook dat zwemmen een bijzonder veilige sport is? LAGO, het bedrijf achter de zwemparadijzen verspreid in België, liet de voorbije weken  in LAGO Pelt Dommelslag een AngelEye-drenkelingendetectiesysteem bouwen. Deze systemen speuren met speciale onderwatercamera’s de bodem af en slaan alarm van zodra een persoon of een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen. Deze camera’s betekenen een extra tool voor de redders, maar vervangen ze in geen geval. Hiermee zet LAGO zijn visie kracht bij om een ontspannende en zorgeloze dag vakantie te bieden voor het hele gezin in een veilige omgeving.

 

 

Bijkomende tool bovenop bezettingsgraad redders

De AngelEye-drenkelingendetectiesystemen zijn een ware innovatie op vlak van zwemervaring. Camera’s in het bad detecteren wanneer een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders. Zij krijgen niet alleen een alarm, maar ook de betreffende locatie door. Vanuit de gedachte dat je nooit ogen genoeg kan hebben, betekent dit systeem voor hen een bijkomende tool om te streven naar een nóg veiligere zwemomgeving voor de bezoekers. Aan de bezettingsgraad van de redders verandert niets.

 

In alle zwembaden van de groep

Vorig jaar waren de zwembaden van Gent, Lier en Beveren aan de beurt, de afgelopen weken mocht ook LAGO Pelt Dommelslag dergelijk systeem verwelkomen. Ook LAGO Mons Piscine du Grand Large en LAGO CLUB Zwevegem Fit installeerden eerder dit jaar het AngelEye drenkelingendetectiesysteem. In Brugge stonden al dergelijke camera’s opgesteld in het sportbad en de warme lagune sinds 2015. Voor het  toekomstige zwemparadijs in Kortrijk zal het AngelEye-drenkelingendetectiesysteem standaard ingebouwd worden. Met deze AngelEye-drenkelingendetectiesystemen haalt LAGO een grote technologische innovatie in zwemveiligheid naar al zijn centra.