Harry Potter rollercoaster in Universal Studios krijgt unieke treinen

Het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure gaat in 2019 uitpakken met een gloednieuwe achtbaan. Het gaat om een rollercoaster met meerdere lanceringen in het Harry Potter-themagebied. Ondertussen zijn de treinen op de track geplaatst en die beloven alvast uniek te worden.

 

De werken aan de nieuwe Harry Potter-achtbaan in het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure zijn volop aan de gang. Ondertussen is alle track van de achtbaan geplaatst, waardoor we een goed overzicht krijgen van de lay-out. Zo lijkt de achtbaan alvast 6 lanceringen te hebben, een drop track-element en een spike waarop de achtbaantrein weer achterwaarts naar beneden zal rijden. De achtbaan is gebouwd en ontwikkeld door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

 

In onderstaande video worden de details van de achtbaan onthuld. De video dateert van juni 2018, toen de achtbaan track nog niet volledig was.

 

Ondertussen zijn ook de eerste treinen op de track geplaatst. Ondanks dat ze bedekt zijn door een wit plastiek, onthullen ze toch een unieke eigenschap van de treinen. Op de foto’s is namelijk te zien dat de beide zitjes van de trein niet hetzelfde zijn.

 

Het lijkt er op dat de achtbaantrein zal bestaan uit een motor met zijspan, dit is nog nooit eerder gezien in de pretparkwereld. Het past helemaal in het verhaal waar Hagrid hoofdrolspeler Harry Potter vervoerd met zijn motor.

 

Een eerste deel van de Harry Potter-themazone opende in 2010 met een replica van Hogwarts, waarin de darkride Harry Potter and the Forbidden Journey zich bevindt. Aanpalende attracties werden vernieuwd, waaronder de toenmalige Dueling Dragons en Flying Unicorn, die omgedoopt werden tot Dragon Challenge en Flight of the Hippogriff.

Vier jaar later werd het gebied verder uitgebreid in het nabijgelegen zusterpark Universal Studios Florida. Dit keer met een replica van Diagon Alley en de achtbaan Harry Potter and the Escape from Gringotts. Verder werd er ook een Hogwarts Express gebouwd, die de zones in beide parken met elkaar verbindt. Vorig jaar werd Dragon Challenge gesloopt om plaats te ruimen voor het nieuwe gebied. Het “nieuwe magische avontuur” zal in 2019 openen.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.        

 

 

Foto: bioreconstruct