Eerste trackdelen Kentucky Flyer in Kentucky Kingdom geplaatst

Het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom zal in 2019 uitpakken met een gloednieuwe houten achtbaan, genaamd Kentucky Flyer.  Deze zal gebouwd worden door de Gravity Group, die bekend staat voor houten familie achtbanen met de nodige pit. Ondertussen werden de eerste supports en trackdelen geplaatst.

 

Kentucky Kingdom lijkt na enkele woelige jaren weer op de goede weg te zijn beland. Dit park ging enkele malen failliet, maar sinds de laatste overname werd er flink geïnvesteerd. Zo werd in 2016 Storm Chaser geopend. Een achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction.

Voor 2019 staat de opening van een gloednieuwe houten achtbaan op de planning. Kentucky Flyer wordt gebouwd door The Gravity Group. Deze houten achtbaan zal een lengte krijgen van 390,1 meter en een snelheid halen van 56,3 km/uur. De grootste drop is 13,7 meter diep en de baan zal een hellinghoek van 52 graden krijgen. Er zullen twaalf momenten van air time zijn. De achtbaan krijgt stalen supports en een houten track waardoor het een hybride achtbaan genoemd wordt.

 

Ondertussen werden heel wat trackdelen en supports geplaatst.

 

De volledige opbouw van het project kan u hier op de voet volgen.

 

Bron en foto: The Gravity Group, Themeparkreview, Kentucky Kingdom