Walibi Holland maakt snelheid nieuwe achtbaan Untamed bekend

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland heeft na de hoogte, nu ook de snelheid en lengte van Untamed bekend gemaakt. Untamed is de nieuwe achtbaan voor 2019 die de oude Robin Hood vervangt. Het wordt een hybride achtbaan van de Amerikaanse constructeur Rocky Mountain Construction.

 

Al sinds het moment dat werd aangekondigd dat de oude houten achtbaan Robin Hood zou omgevormd worden tot een nieuwe moderne hybride achtbaan, was het spannend afwachten naar hoe snel de nieuwe achtbaan zou gaan. Nu heeft Walibi Holland in de 2de making of video van Untamed meer openbaar gemaakt over de statistieken van de achtbaan.

Untamed zal een snelheid krijgen van 92 km/u. Dit is maar liefst 12 km/u sneller dan de oude Robin Hood waardoor Untamed de 4de snelste achtbaan van Nederland wordt. Ook de lengte werd bekend gemaakt. De hybride achtbaan krijgt een lengte van 1085 meter, dit is 50 meter langer de oude baan en hierdoor wordt Untamed de 2de langste achtbaan van de Benelux.

 

De hoogte werd vorig maand al meegedeeld. Dit is 36,5 meter, 4,5 meter hoger dan de oude Robin Hood. Hierdoor wordt de achtbaan de 3de hoogste van het land. Naast de statistieken werd ook al het eerste element van Untamed onthult. Het gaat om een 45° Outside Banking Corner die tussen het station en de lifthill zal komen te liggen. Dit betekend dat de achtbaan al bij het uitrijden van het station een naar buiten gehelde bocht zal hebben.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Walibi Holland