Djurs Sommerland onthult nieuwe detailtekeningen nieuwe attractie

Het Deense park Djurs Sommerland opent in 2019 een nieuwe Gyro Swing van Intamin, ‘Tigeren’. Nu zijn er echter nieuwe tekeningen naar buiten gebracht die de thematisering volledig in kaart brengen.

 

Tigeren, de grote nieuwe flatride van Djurs Sommerland in Denemarken, wordt de op één na hoogste Gyro Swing van Europa met een hoogte van 45 meter en haalt een snelheid van 100 km/h. De thrillride komt te liggen in het nieuwe gebied “Wild Asia”, samen met de family-achtbaan DrageKongen.

Nu heeft het park enkele nieuwe detailtekeningen van hun nieuwe attractie voor 2019 onthult aan CoasterClub Denmark, waarin de omgeving en de aankleding van de attractie goed op te zien zijn.

Foto’s

Het thema rond de attractie lijkt wat weg te hebben van de oude Aziatische tempels van voor de 10e eeuw, zoals bijvoorbeeld Angkor in Cambodja. Zo wordt het volledige station omhuld met een tempel-uitziende muur, afgewerkt met spuitbeton, hout en schilderingen. In deze tempel bevindt zich ‘Tigeren’, vernoemd naar de wilde Aziatische tijger, die ook vormgegeven is bovenop de 45m hoge attractie. Eenmaal in de tempel wandelen de bezoekers door de thematische wachtrij, die volledig in de stijl van de oude Aziatische pracht is opgetrokken. De sfeer begint koninklijk: met muurschilderingen, een standbeeld in een grote hal, maar begint dan grimmiger te worden wanneer ze de tijger naderen.

De opening van de nieuwe thrillride staat gepand in het nieuwe seizoen. Djurs Sommerland opent terug zijn deuren op 4 mei 2019.

 

Bron: CoasterClub Denmark

Foto’s: Djurs Sommerland