Treintje onthult voor nieuwe houten achtbaan van Kentucky Kingdom

Met de attractie genaamd Kentucky Flyer zal het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom volgend jaar uitpakken met een gloednieuwe houten achtbaan. Deze zal gebouwd dorden door de Gravity Groep, die bekend staat voor houten achtbanen met de nodige pit. Op de Iaapa beurs werd onlangs het eerste treintje onthuld.

 

Kentucky Kingdom lijkt na enkele woelige jaren weer op de goede weg te zijn beland. Dit park ging enkele malen failliet, maar sinds de laatste overname wordt er flink geïnvesteerd. Zo werd in 2016 met Storm Chaser een hybride dualing coaster door RMC omgebouwd tot een single hybrid coaster, die door velen wel gesmaakt kan worden. Ook dit jaar openden enkele nieuwigheden.

Voor volgend jaar staat de opening van een gloednieuwe houten achtbaan op de planning. Kentucky Flyer wordt gebouwd door The Gravity Group. Deze houten achtbaan zal een lengte krijgen van 390 meter en een snelheid halen van 56 km/uur. De eerste helling zal 14 meter hoog zijn en de baan zal een hellinghoek van 59 graden krijgen.

 

 

Op de jaarlijkse pretparkbeurs werd het treintje van deze achtbaan onthuld.

Meer updates.

 

Bron en foto: The Gravity Group