Mt. Olympus Water & Theme Park geeft houten achtbaan Zeus nieuwe track

Het Amerikaanse pretpark Mt. Olympus Water & Theme Park heeft in haar attractieaanbod maar liefst vier houten achtbanen, waaronder Zeus. Deze kreeg onlangs een grote retrack, zodat de ritervaring in het nieuwe seizoen weer als nieuw zal aanvoelen.

 

Mt. Olympus Water & Theme Park, een pret- en waterpark resort gelegen in Winsconsin, Amerika, is een park waar men plezier kan beleven op maar liefst vier houten achtbanen. Deze achtbanen zijn stuk voor stuk vernoemd naar mythologische figuren. Hades 360, Pegasus en Cyclops zijn enkele voorbeelden, maar het is de woodie Zeus die dit jaar een op verscheidene plekken nieuwe track kreeg om het comfort te verbeteren.

 

Zeus werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International en opende in 1997. De achtbaan is 883 meter lang, 27 meter hoog en behaalt een snelheid van 97 km/h. Voor de werkzaamheden die onlangs plaatsvonden werd beroep gedaan op het bedrijf Amuse, die al heel wat ervaring hebbe met dit soort taken. Ook stond dit bedrijf al in voor de opbouw van vele andere attracties, zoals bijvoorbeeld RailBlazer in California’s Great America.

 

 

Bron en foto’s: Amuse