Eerste onderdelen van Tigris aangekomen in Busch Gardens Tampa Bay

De eerste onderdelen van de nieuwe achtbaan voor 2019 van Busch Gardens Tampa Bay zijn aangekomen. Het Amerikaanse pretpark gaat met Tigris een Sky Rocket II attractie openen van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides.

 

Met Tigris zal Bush Gardens Tampa Bay haar achtbaan aanbod gaan vergroten in 2019. Deze achtbaan dankt haar naam aan de kattensoort Panthera tigris. Deze achtbaan zal tot driemaal gelanceerd worden, tweemaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts. Ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het park.

 

Dit type achtbaan kreeg zusterpark Bush Gardens Williamsburg ook in 2015 met Tempesto. In Europa kennen we dit type achtbaan van Sky Scream in het Duitse Holiday Park en Hype in het Finse Särkänniemi Amusement Park.

 

Tigris zal een hoogte krijgen van 45 meter, een lengte van 263 meter en een topsnelheid van 100 km/h. De bouwer van deze baan is Premier Rides, een Amerikaans bedrijf.

 

In 2016 opende Busch Gardens Tampa nog Cobra’s Curse, een spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides, een attractie die van indrukwekkende thematisering werd voorzien. Deze achtbaan legt een deel van zijn parcours voorwaarts af en een deel van het parcours achterwaarts.

 

 

Nog meer thrill in 2020

In 2020 wil het park dan weer een nieuwe thrill gaan aanbieden op de plek van de jarenlang gesloten houten achtbaan Gwazi. Wat we ons hierbij moeten voorstellen wou het park nog niet kwijt. Toch wijzen de meeste geruchten in de richting van een RMC ombouw.

 

 

Bron en foto’s: Bush Gardens