Zorginstelling Bartiméus bewerkt hout Burgers’ Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo schenkt het hout van bomen die voor het nieuwbouwproject gerooid moesten worden aan zorginstelling Bartiméus in Doorn. Deze instelling voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking neemt alleen het transport voor eigen rekening. Op twee verschillende locaties van Bartiméus verwerken cliënten onder professionele begeleiding het hout tot openhaardhout en andere houtproducten die ten bate van de zorginstelling verkocht worden. 

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Burgers’ Zoo heeft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Het Arnhemse dierenpark voert sinds de oprichting van The Green Key trots de gouden gradatie, een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven. Daarnaast doneert Burgers’ Zoo jaarlijks geldbedragen aan natuurbehoudsprojecten verspreid over de hele wereld en ondersteunt het dierenpark diverse stichtingen en initiatieven ten bate van ernstig en/of chronisch zieke kinderen en volwassenen en een aantal maatschappelijke initiatieven, zoals het werk van Bartiméus. 

 

Over Bartiméus

Bartiméus is een instelling voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking, die een breed scala aan ondersteuning biedt. Er werken ruim 1600 medewerkers en zo’n 850 vrijwilligers. Wanneer er vragen zijn over visuele beperkingen geeft Bartiméus op landelijk vlak heel gericht advies en praktische hulp in de thuis- of werksituatie. Daarnaast verzorgt de instelling specialistische begeleiding op locaties in Zeist en Doorn. Daar wonen veel mensen die dagelijks intensief begeleid worden en uit een grote variatie aan mogelijkheden voor dagbesteding kunnen kiezen. De dagbestedingsactiviteiten variëren van heel belevingsgericht dankzij sfeer, geluid en geur tot kleine arbeidsmatige afdelingen waar allerlei producten gemaakt worden die aan particulieren worden verkocht.