ZOO Antwerpen sprankelt van 30 november tot en met 13 januari

China Light ZOO schittert dit jaar zoals nooit tevoren. ZOO Antwerpen sluit haar verjaardagsjaar 175 jaar ZOO op indrukwekkende wijze af. Dit Chinese lichtfeest betovert het hele gezin niet alleen met het aantal lichtkunstwerken, maar ook met de meest imposante en unieke figuren. ZOO Antwerpen haalde de mosterd in China, maar maakte er haar eigen ZOOrecept van. Het lichtspektakel loopt van 30 november tot en met 13 januari 2019 en vertelt een eigen romantisch verhaal over een Lotusprinses en haar geliefde, een primeur in de Chinese festivalwereld. Er was eens… een magisch sprookje voor de hele familie.

 

Met China Light viert ZOO Antwerpen het Chinees Nieuwjaar naar een 1 000 jaar oude traditie. Dit is een gezellig moment om samen met vrienden of familie te beleven en om elkaar geluk en gezondheid toe te wensen. ZOO Antwerpen ging voor deze speciale editie naar China om er inspiratie op te doen. De reis startte in Zigong, dé lantaarnstad bij uitstek en voerde verder langs verschillende lichtfestivals in de streek, tot in een monnikenklooster op een besneeuwde berg. Door te proeven van de Chinese cultuur en architectuur en ondergedompeld te worden in een wereld van lotussen, draken en boeddha’s ontstond er een mooi verhaal voor jong en oud.

Lees en geniet al wandelend van dit hoopvolle relaas van moed, volharding en liefde in ZOO Antwerpen. Het zal ieders hart verwarmen. Stuur aan de wensboom je eigen wens de wereld in!

 

 

Wist je dat ZOO Antwerpen de eerste is die met het lichtfestival een verhaal vertelt, een helemaal zelfgemaakt verhaal met speciale en op maat gemaakte objecten? Zelfs voor de Chinese kunstenaars was dit concept gloednieuw. Ook technisch is deze editie een hoogstandje, met 71 composities. Onder de figuur van het mystieke levenselixer kan je zelfs doorlopen. De afmetingen imponeren met een paleis van 30 meter, een feniks van 50 meter en een scène met een drakenboot van 60 meter lang. Het aantal objecten verviervoudigde tegenover de eerste editie in 2014. In

China werkten 98 kunstenaars aan de objecten en hier in de ZOO zijn nog er eens 32 aan de slag om de 25 000 meter satijn en de 30 000 lichtjes op hun plaats te krijgen. Alle avonden transformeert de lotusprinses verschillende keren tot vlinder en omgekeerd.

 

Warme hapjes

Schaar je rond de vuurkorven en geniet van iets lekkers. Kies voor de smoutebollen of hotdogs. Drink je warm met glühwein, cava, jenever of chocolademelk.

 

Praktisch

China Light ZOO loopt van 30 november tot en met 13 januari 2019 (24 en 31 december uitgezonderd). Het bezoek start tussen 18u en 20u.

Je kan China Light ZOO bezoeken tijdens één van deze 3 tijdssloten:

 

  • Van 18u00 tot 19u30
  • Van 19u00 tot 20u30
  • Van 20u00 tot 21u30

 

Het tijdslot bepaalt wanneer je je bezoek aan China Light ZOO start. Om 21u30 sluit China Light ZOO de deuren. Tot dan kan je genieten van al het moois in het park.

 

Prijzen variëren van €10,00 tot € 17,00.

 

Met een ZOO/Planckendael-abonnement krijg je korting. Check de beschikbaarheid per avond op de website: www.ZOOantwerpen.be/ChinaLightZOO

 

Cijfers

  • 71 composities
  • 2 700 lichtobjecten (in 2014 waren er 631)
  • 4 500 uren vakmanschap
  • 60 ton staal (15 ton in 2014)
  • 36 containers (9 in 2014)
  • 130 artiesten werken mee aan China Light ZOO
  • 32 kunstenaars werken in de ZOO (tegen 23 in 2014)
  • 25 000 meter satijn