Diamond ThemePark Awards: de 9e editie gaat van start

Ook dit jaar gaan we met zijn allen op zoek naar het allerbeste dat pretparken en dierentuinen in België en Nederland, maar ook daarbuiten, een stem uitbrengen kan via de populaire enquête van de Diamond ThemePark Awards.

 

De finalisten in elke categorie zijn bekend. Tijd om uw stem te laten horen…

Al voor de 9e keer organiseren twee parkfan-vrienden, Patrick Joossens (Parkworld/Zoo.be) en Vincent De Vriendt (Pretparkbeest.be), deze populaire verkiezingsslag.

Wat vind jij het beste pretpark of beste dierentuin? Op dit en vele andere vragen proberen we elk jaar opnieuw een antwoord te vinden.

In totaal zijn er 24 categorieën waar de bezoeker zijn of haar stem kan op uitbrengen.

“Met de Diamond ThemePark Awards willen we graag de parken in België en Nederland in de kijker zetten.”, aldus Patrick Joossens.

In Nederland bestaan er verschillende verkiezingen in de recreatiesector, maar in België is dat eerder beperkt. Daarom is het belang van de Awards niet te onderschatten.

“Ons initieel doel was om op een positieve manier de sector in de kijker te zetten. We hadden nooit verwacht dat ons initiatief zo populair zou worden, en vooral zo belangrijk zou zijn voor de parken zelf. We zijn daar best trots op.”, vervolgt Patrick.

 

Het systeem is eenvoudig: mensen brengen, waar zij kunnen, hun stem uit op hun finalist.

De nominaties werden door een jury van verschillende fans gekozen. Deze FANjury bepaalt samen met de genomineerde parken uit België en Nederland, de zogenaamde PARKjury, voor de helft mee het eindresultaat. De parken hebben immers een heel andere invalshoek dan de fans en hun resultaten vullen perfect die van de FANjury aan.

Alle scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die kennen we pas in het voorjaar van 2019, tijdens een speciaal evenement in de Efteling.

Wat begon als Sprookjesbos is uitgegroeid tot een sprookjesbestemming. De Efteling is elke dag van het jaar geopend. Behalve het attractiepark zijn er ook nog het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark te ontdekken.

 

Meer info: http://www.diamondthemeparkawards.com