Sfeerverslag: Plopsaland De Panne Halloween Scare Nights – 01-11-2018

Dit jaar presenteerde Plopsaland De Panne voor de eerste keer de Halloween Scare Nights. Hierbij konden bezoekers vanaf zestien jaar kennismaken met twee spookhuizen. We waren dan ook zeer benieuwd wat dit zou geven in dit anders kindvriendelijk park en brachten een bezoekje op 1 november.

 

Iets voor openingstijd kwamen we aan op een nog relatief lege parking. Ook bij de ingang konden we vlot doorlopen en zagen we de eerste Halloweendecoratie reeds staan. Net als voorgaande jaren kan je kennismaken met de pompoenkoning, maar ook met zijn vrienden waaronder een mummie, een vampier en een heks. Jammer genoeg wordt er doorheen de dag niets meer gedaan met deze personages.

Ook een snelle blik op het dagprogramma leerde ons dat er op vlak van animatie minder te beleven was dit jaar dan voorgaande jaren. Waar je vroeger nog verschillende acts had op het kasteel- en kermisplein is er dit jaar enkel een heksenkring te vinden voor de kinderen. De rest van de animatie speelt zich vooral af op de kiosk aan de hoofdingang waar er verschillende meet en greets plaats vonden met acteurs uit Ketnet-series. Daarnaast misten we ook de Halloweenshow met de Pompoenkoning en zagen we dat het vuurwerk reeds om 20u plaatsvond, terwijl het park open was tot 22u.

Van het 16+ evenement is er overdag ook nog niets te zien, want deze begint pas om 18u. Dan maar beginnen met enkele attracties, waaronder Heidi, De Draak en Anubis. Het blijven nog steeds zeer goede achtbanen, maar vooral bij De Draak was het vreemd om over de kale boomstammetjes heen te rijden. Een laatste ritje op de boomstammetjes in deze gedaante mocht dus vandaag ook niet ontbreken.

Het was ondertussen ook al iets drukker geworden en we maakten een rondje doorheen het park om enkele foto’s te maken en te ontdekken waar de ingangen van de spookhuizen zich bevonden. Om de tijd te vullen tot deze open gingen besloten we om ook het Bos van Plop een bezoekje te brengen. Hier werkten ze wel zeer goed door en probeerden ze de boten zo vol mogelijk te steken, maar toch blijft deze attractie een lange wachtrij hebben op drukke dagen.

Daarna volgden nog enkele ritjes op Anubis en Heidi en we besloten zelfs om even uit te rusten in de carrousel. Hier werd het duidelijk dat er toch heel wat volk was bijgekomen en het dus heel druk was in het park op deze feestdag.

Het werd inmiddels tijd voor de parade, dus zochten we een goede plaats uit om deze te bekijken. Ook hier was er niets extra voorzien voor Halloween, behalve enkele licht aangepaste kostuums en ook de acteurs van Ketnet, die hun eigen wagen gekregen hadden.

Het werd ondertussen al donker dus probeerden we snel nog even Heidi mee te pikken voor een ritje in het donker. Daarna werd het tijd om de Scare Nights uit te proberen, aangezien het al na 18u was.

Ons eerste spookhuis werd Freak Circus, waar een half gevulde wachtrij ons goede hoop gaf. Jammer genoeg bleek deze niet vooruit te gaan. Je werd om de 90 a 120 seconden in groepjes van maximum vier personen naar binnen gelaten. Op zich was dit zeer goed voor de beleving van het spookhuis zelf, maar hierdoor hebben we meer dan een uur aangeschoven in een halfvolle wachtrij. Ook het vuurwerk hebben we jammer genoeg moeten missen omdat we nog stonden aan te schuiven. Gelukkig werd het wachten beloond met een zeer sterk spookhuis dat ik zeker tot mijn favorieten van dit seizoen kan rekenen. De spanning werd mooi opgebouwd en er zaten enkele leuke effecten en scares in, waarbij ik toch enkele keren goed geschrokken ben.

Aangezien we toch het vuurwerk gemist hadden sloten we onmiddellijk aan bij het tweede en laatste spookhuis van de avond, Camping ‘t Zonnetje. Zoals de naam doet vermoeden bezoek je hier een camping waar een virus ervoor zorgt dat de bewoners veranderen in zombies. Ook hier stond de wachtrij halfvol, maar bleek toch iets beter op te schuiven. Ook hier werd je per groepjes van maximum vier personen naar binnen gelaten, waardoor de acteurs zich volledig op je groep konden richten. Ook hier was de aankleding en de acteerkwaliteit van een zeer hoog niveau, maar botsten we in het midden van het traject op een filmploeg die enkele foto’s en video’s maakte van de acteurs. Hierdoor was de sfeer jammer genoeg wat gebroken en werd de aandacht van de acteurs meer op de cameraploeg gericht dan op onze groep.

In dit opzicht vonden we Freak Circus net iets beter omdat we daar alle scares hadden meegekregen en echt in de sfeer zaten. De huizen hebben ons zeker positief verrast en maakt ons nieuwsgierig naar de volgende jaren. Het was enkel jammer dat er gedurende de dag minder animatie was voor de familie in vergelijking met voorgaande jaren en voor het 16+ evenement was er buiten de twee spookhuizen weinig te beleven. Een extra afgesloten scare zone was hier zeker nog een mooie toevoeging geweest.

We zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen voor dit evenement en hopen dat het nog verder zal groeien, want de huizen waren van een zeer hoog niveau en beloven veel goeds voor de toekomst. Volgend jaar zijn we dan zeker opnieuw van de partij, al is het maar om hopelijk opnieuw Freak Circus te mogen beleven.