Nieuwe neushoornvrouw in WILDLANDS

WILDLANDS in Emmen heeft gisteravond een nieuwe, vrouwelijke neushoorn verwelkomd. Vanmorgen al mocht ze kennismaken met de andere twee neushoornvrouwen van het park. Dit gebeurde in de stal en verliep erg rustig.

 

De nieuwe vrouw is bijna 4 jaar oud. Ze is vooral van belang voor het fokprogramma van de neushoorns in Serenga. In het wild leven witte neushoorns in groepen van meerdere vrouwen en hun jongen. In WILDLANDS leven op dit moment vier neushoorns; de drie dames en één mannetje. Deze nieuwe vrouw is de volle zus van de andere jongedame en is geboren in safaripark BeekseBergen.

 

 

Een witte neushoorn weegt bij de geboorte zo’n 60 kilo, maar het gemiddelde gewicht voor een volwassen exemplaar is zo’n 2500 kilo. Gemiddeld worden witte neushoorns (in gevangenschap) 45 jaar.