Nieuw spektakel voor Puy du Fou

Puy du Fou, het Franse themapark met enkel spektakels, themabelevenissen en shows in een authentieke setting, heeft een recordseizoen achter de rug. Voortbouwend op dat succes investeren ze 28,5 miljoen euro in 2019. Dit wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van de shows, een nieuwe ingang en de toevoeging van een groot nieuw spektakel: “Le Premier Royaume”.

 

Puy de Fou, door TripAdvisor verkozen tot beste park van Europa, zag dit jaar 2.301.000 bezoekers over de vloer komen, een record. Opvallend is dat Nederlanders nog steeds de grootste groep niet-Franse bezoekers zijn. Verder is ook de verkoop van meerdaagse tickets gestegen naar 15% en daardoor verhoogde ook de bezetting van de hotels naar 87% bezettingsgraad. Mede door deze groei is Puy de Fou vastberaden om te blijven investeren in decors, service, beleving etc. en dat doen ze in 2019 met een bedrag van 28,5 miljoen euro.

“Le Premier Royaume” (nl: “Het Eerste Koninkrijk”) wordt eerst en vooral hun nieuwe spektakel in 2019. Het verhaal neemt je mee naar de vijfde eeuw, na de doortocht van Atilla de Hun en de val van het Romeinse Rijk. Daar kan je de reisgenoot van de jonge Clovis worden, de eerste Koning der Franken. Tijdens zijn veroveringstocht krijg je te maken met de grote verschillen tussen de voorouderlijke tradities van zijn volk en de manier waarop hij het eerste koninkrijk wilde stichten. Het spektakel omvat 14 nieuwe themascènes, zoals de Schrijfzaal (waar Clovis’ veroveringsverhalen worden opgeschreven) en het koninklijk Arsenaal, een ervaring die ongeveer 20 minuten zal duren. Het belooft vooral weer een educatieve reis door de Franse geschiedenis te worden, zoals we dat van Puy du Fou gewend zijn.

Puy du Fou zal in 2019 ook het ingangsgebied compleet vernieuwen. Zo zal niet alleen de look van de ingang volledig veranderen, maar ze zullen ook de service bijwerken om hun gasten een nog betere beleving mee te geven vanaf het begin van hun bezoek. Het themapark opent op zaterdag 6 april terug haar deuren voor een nieuw seizoen vol nieuwe ambities.

 

Teaser “Le Premier Royaume” : 

 

Bronnen: Puy Du Fou 

Foto’s: Puy du Fou