Eerste werkzaamheden metershoge vrijevaltoren begonnen in Hansa- Park

Met de komst van Highlander gaat Hansa-Park volgend jaar groots uitpakken. Deze Gyro Drop Toren zal, met een hoogte van 120 meter, de hoogste in zijn soort worden. De eerste werkzaamheden voor de bouw van deze attractie zijn inmiddels aangevat.

 

Dat grootte niet telt klopt niet volgens het Duitse Hansa-Park. Men gaat namelijk volgend jaar de hoogste Gyro Drop Toren ter wereld openen met Higlander. De valhoogte die je beleeft bedraagt 103 meter, wat deze toren de derde hoogste vrijevalattractie ter wereld maakt. Vallen doe je aan een snelheid van 120 km/h. Maar daar blijft het niet bij! Deze toren zal je niet enkel doen vallen, er zit ook een tilt-mechanisme op de stoeltjes, waardoor je voorover hangt bij de val.

 

De eerste werkzaamheden zijn aangevat:

Highlander zal in het themagebied Britannien komen te liggen, dat opgetrokken wordt rond de klassieke achtbaan Nessie, die dit jaar al een nieuw thema kreeg. Het thema van de toren werd geïnspireerd op Schotland. De toren zelf komt op de plek waar voorheen een vuurtoren stond, wat betekent dat er een leuke interactie is met achtbaan Nessie. De toren zal gebouwd worden door het Australische bedrijf Funtime, dat ook ook de vrijevaltoren van Nigloland bouwde. De muziek wordt gecomponeerd door IMAScore.

 

 

Bron en foto’s: Hansa Park