Sfeerverslag: Toverland – Halloween Nights 20/10/2018

Toverland met Halloween, dat was al van 2013 geleden voor mij. Hoog tijd voor een bezoekje dus. Vertrekken deed ik samen met Bob om vervolgens in het park nog enkele leuke mensen te ontmoeten.

 

Omdat we Toverland al goed kennen, kozen we ervoor om niet bij openingstijd te arriveren. Na een kort ritje kwamen we rond 11 uur aan op een goedgevulde parking. Dat beloofde drukte.

Nathalie en Levi waren al in het park, maar zij stonden in de wachtrij van Fēnix, dus kozen wij voor een ritje Troy. En Bob zou Bob niet zijn als hij geen gebruik maakte van lege plaatsen in een achtbaan, dus werden het meteen twee ritjes Troy. Dat was al meer dan waar we op gehoopt hadden met al die drukte.

Aan Dwervelwind ontmoetten we Nathalie en Levi, en ook Tristan en Tim vervoegden ons niet veel later. Na Dwervelvind was het tijd voor Fenix.

Na 15 minuten aanschuiven was het aan ons, maar daar dacht een dame in het vorige treintje toch anders over, zij besloot haar schoenen uit te stampen net als de trein vertrok. Het gevolg was dat heel het spel in noodstop ging, of was het een alerte operator. Ik vreesde al voor een langere wachttijd, maar dat viel gelukkig reuze mee.

Terwijl de rest iets ging eten bezochten Bob en ik het Halloween kinderdoolhof. Ook hier zaten acteurs in, maar heel erg eng waren ze niet, wel super leuk.

Eens de groep terug volledig was deden we de andere attracties. Expedition Zork, Dengu River, Troy en Scorpios. Een paar leuke opvullers voor het Halloweenprogramma begon.

Maar eerst lekker eten in The Flaming Feather. Het was bijzonder goed, en bijzonder gezellig. Daarna kwam één van de hoogtepunten van de dag, een parade van de Halloweenfiguren. Deze was super leuk gedaan, sfeer, spanning en sensatie.

Vervolgens kon Halloween echt starten, maar wat was het druk zeg. Dit viel toch echt wel tegen. We kozen ervoor om het Labyrinth of Evil te bezoeken, dit is hetzelfde doolhof als het kinderdoolhof, maar dan met echte enge acteurs. Dit spookhuis is echt wel top. Het bleek echt super druk te zijn. Een attractie in het donker zat er helaas niet meer in, en ook de andere spookhuizen waren veel te lang aanschuiven.We bezochten dan maar alle scare zones, en dat zijn er wel wat. Zo heb je het Destroy gebied aan de achtbaan Troy. Hier lopen zombiekrijgers met speren rond. Tussen Boosterbike en Expedition Zork vind je dan weer Cirque terug. Een griezelige circus is hier neergestreken.

Aan de uitgang van Djengu River vind je dan weer Monster Shadow of the Sea, aan de waterfontein is er het kleurrijke Fiesta de Los Muertos en aan Fēnix vind je Morgana’s Frozen Army terug, Niet iedereen van ons had het Labyrinth of Evil al gedaan en omdat dit spookhuis het minste volk had staan, besloten we deze opnieuw te doen.

Na het spookhuis, dat toch langer aanschuiven was dan gedacht, bleek de dag er al op te zitten. De vuurwerkshow startte rond 22:45 en die maakte de dag toch terug goed voor mij. Halloween was er zeer leuk, maar de drukte zorgde toch voor een minder gezellige sfeer.