Eerste trackdelen van Dynamite aangekomen in Freizeitpark Plohn

De eerste trackdelen van de nieuwe achtbaan, van het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, zijn aangekomen in het park. De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door Mack Rides en wordt de eerste achtbaan van het park die overkop gaat.

 

In 2016 waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was naar Freizeitpark Plohn. Een tijdje later diende het Duitse pretpark een bouwaanvraag in voor de bouw van de duurste attractie uit haar geschiedenis.

Begin augustus werd een video online gezet waarop we de volledige lay-out en de verschillende elementen van de achtbaan kunnen zien. Dynamite wordt net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal bakjes krijgen waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

De rollercoaster start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein met een snelheid van 100 km/u door raast. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittende gewichtloosheid ervaren.

 

Ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. Verder werden er ook al heel wat werken verricht rond de tunnel, het stationsgebouw en de funderingen.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Coaster Friends