Bouwwerken van 22 miljoen kostende achtbaan gestart in Futuroscope

Het Franse themapark Futuroscope, dat volledige in het teken staat van de toekomst en wetenschap, is begonnen aan de bouw van een nieuwe grote attractie. De nieuwe attractie wordt een 22 miljoen euro kostende achtbaan die een uniek element zal bevatten.

 

Looping rollercoaster:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. Deze nieuwe aantrekkingskracht moet openen in 2020 en zal niet weggelegd zijn voor angsthazen. Het zal dus meteen een achtbaan van formaat worden! De werknaam van de rollercoaster Mission Kelper.

Ondertussen zijn de bouwwerken voor de achtbaan van start gegaan. De grondvoorbereidingswerken zijn al achter de rug en er werd al een heleboel beton de grond ingegoten. Hieronder kan u een aantal foto’s bekijken van de bouwwerken die op het Futuroscope forum geplaatst werden.

 

Bijzonder element:

De 22 miljoen euro kostende attractie zal zowel een indoor gedeelte als een outdoor gedeelte bevatten. Bezoekers vanaf 1 meter en 5 centimeter zullen al in de achtbaan kunnen, hierdoor heeft de attractie een brede doelgroep.

De rollercoaster zal het oude Pavillon de Solido vervangen en krijgt een zeer bijzonder element. Mission Kelper zal een droptrack krijgen van 4 of 5 meter waarbij de inzittenden met trein en track naar beneden vallen in een donker gat.

Op de eerste concept-art die vorig jaar naar buiten werd gebracht is te zien dat de rollercoaster verschillende keren overkop zal gaan. De achtbaan zal de skyline rond het themapark helemaal veranderen en zal gethematiseerd worden als een trainingskamp voor astronauten.

 

Pavillon de Solido:

In 1993 werd de Pavillon de Solido geopend in de vorm van een bol met een diameter van 33 meter. De attractie bevat een scherm met een diameter van 27 meter die de helft van de inwendige oppervlakte in beslag nam. De andere helft werd ingevuld met de 315 zitjes waarop de bezoekers konden plaatsnemen. Bij opening was Pavillon de Solido uniek in de wereld. Het was namelijk de eerste attractie die de Omnimax-technologie combineert (IMAX Dome-proces) met een 3D-dual projectie.

 

 

Foto’s: Le Forum du Futuroscope